UŽAS U ZGRADI GRADSKOG VEĆA! Nesvakidašnji incident, zaposleni u šoku! Ovo nisu očekivali od ROBOTA!

Autor:

Svet

07.07.2024

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo neobično ponašanje dodatno je podstaklo spekulacije o uzroku incidenta

UŽAS U ZGRADI GRADSKOG VEĆA! Nesvakidašnji incident, zaposleni u šoku! Ovo nisu očekivali od ROBOTA!

Foto: X/Verisavo/Printscreen

Robot napravljen u Kaliforniji, a koji se u Južnoj Koreji koristi za obavljanje administrativnih poslova, nedavno je dospeo na naslovne strane tamošnjih medija zbog neobičnog incidenta koji se dogodio.

Robot je imao zadatak da prenosi dokumente unutar zgrade gradskog veća u južnokorejskom gradu Gumiju, ali je došlo do neočekivanog problema.

"Samoubistvo" robota i medijska pažnja

Prema izveštajima svedoka, robot je pao niz stepenice sa visine od dva metra i nakon toga prestao da radi. Lokalni mediji su odmah preneli vest i izazvali pažnju javnosti, čak sugerišući da je robot izvršio "samoubistvo".

Naslovi poput "Zašto je to uradio vredni civilni službenik?" odjekivali su kroz medijski prostor, stvarajući neobičnu atmosferu oko ovog incidenta.

Nejasnoća oko uzroka pada

Iako još uvek nije jasno šta je tačno dovelo do pada robota niz stepenice, korejski mediji su preneli da je robot "kružio u jednom mestu kao da se tamo nešto nalazilo", pre nego što je nezgodno skliznuo i pao.

Ovo neobično ponašanje dodatno je podstaklo spekulacije o uzroku incidenta.

Roboti u Južnoj Koreji

Ovaj robot je jedan od mnogih koji se koriste u Južnoj Koreji za različite administrativne zadatke, a njegova "smrt" je izazvala diskusiju o budućnosti korišćenja robota u ovoj oblasti.

Iako se ne zna šta je tačno dovelo do pada, incident je izazvao reakciju i pokrenuo pitanja o sigurnosti i pouzdanosti ovakvih tehnoloških rešenja.

Robot napravljen u Kaliforniji

Ovaj konkretni robot, napravljen u Kaliforniji u kompaniji Bear Robotics, bio je specifičan po tome što je umeo da koristi lift, dodatno naglašavajući njegovu sposobnost da efikasno obavlja administrativne zadatke.

Nakon incidenta, ostaci robota su poslati nazad u Kaliforniju radi dalje analize, a za sada nije planirano korišćenje drugog robota kao zamene.

Ovaj neobičan događaj pokazao je kako tehnološki napredak može doneti i neočekivane izazove, istovremeno postavljajući pitanja o ulozi robota u svakodnevnom životu i radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading