SNIMLJEN PRIZOR KAO IZ NOĆNE MORE: istraživači spustili kameru u pećinu, pa primetili da nešto "VREBA U MRAKU" (VIDEO)

Autor:

Svet

13.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pećina duboka oko 180 metara ispod površine zemlje

SNIMLJEN PRIZOR KAO IZ NOĆNE MORE: istraživači spustili kameru u pećinu, pa primetili da nešto "VREBA U MRAKU" (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ActionAdventureTwins

Ekipa sa YouTube kanala Action Adventure Twins objavila je krajem 2022. godine izuzetno intrigantan snimak koji je ponovo postao aktuelan. Ovi mladi avanturisti su se odlučili za neobičan poduhvat – istraživanje jedne od najdubljih jama u Sjedinjenim Američkim Državama, konkretno Elisove pećine u okrugu Voker, Georgia.

Elisova pećina je poznata po svojoj dubini, koja se proteže oko 180 metara ispod površine zemlje. U svojoj avanturi, momci su odlučili da snime šta se nalazi na samom dnu te impresivne prirodne formacije. Kako bi to postigli, koristili su GoPro kameru koja je bila prikačena na dugu žicu koju su spustili do dna pećine.

Snimak koji su prikazali je fascinantan i uzbudljiv. Kamera prikazuje mračan i tajanstven lavirint unutar pećine, gde svetlost jedva prodire. Gledaoci su bili oduševljeni, ali i pomalo uznemireni prizorima. Neki su u komentaru izrazili zabrinutost da bi moglo postojati nešto neobično u mraku.

Jedan gledaoc je napisao: „Ovo su moje noćne more, ali iz nekog razloga ne mogu da prestanem da gledam“. Drugi je dodao: „Čini mi se da nešto postoji dole. U senci“. Treći je priznao: „Neću da lažem, kada je kamera stigla do dna, bio sam uznemiren. Video sam jednu od belih stena i pomislio da je duh“.

Kadrovi iz snimka otkrivaju deo pećine koji datira još iz perioda ordovicijuma, koji je drugo od šest geoloških razdoblja paleozoika. Pećina je fascinantna ne samo zbog svoje dubine, već i zbog svoje starosti i geoloških karakteristika. Ovaj snimak je dodatno povećao interesovanje za prirodne jame i pećine, kao i za avanturistička istraživanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading