POLA GODINE OD SMRTI NAVALJNOG: Rođaci ruskog opozicionara došli na Borisovsko groblje u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski političar, Aleksej Navaljni, preminuo je u zatvoru 16. februara 2024. godine.

POLA GODINE OD SMRTI NAVALJNOG: Rođaci ruskog opozicionara došli na Borisovsko groblje u Moskvi (VIDEO)

Foto: X/SOTA/Printscreen

Šest meseci nakon smrti Alekseja Navaljnog, 16. avgusta, njegovi rođaci su došli na Borisovsko groblje u Moskvi, gde je sahranjen, prenosi Sotavision.

Majka političara, Ljudmila Navaljna, majka Julije Navaljne, Ala Abrosimova, i nećaci Alekseja Navaljnog, deca Olega Navaljnog, Ostap i Stepan Navaljni, došli su na groblje.

Podsetimo, Julija Navaljna je juče odbacila i nazvala besmislenim nalaz istražitelja u kojem je navedeno da je uzrok smrti njenog muža kombinacija više bolesti koje je imao.

Ona je dobila odluku Istražnog komiteta kojom se odbija pokretanje krivičnog postupka za smrt Alekseja Navaljnog.

 

 

Navaljna je istakla da će zahtevati krivičnu istragu smrti njenog supruga, koju smatra ubistvom, i rekla da će tim Alekseja Navaljnog nastaviti da vodi sopstvenu istragu, prenosi Rojters.

Navaljni (47) je iznenada preminuo 16. februara u zatvorskoj koloniji u arktičkom delu Rusije, a Kremlj je odbacio optužbe njegovih pristalica da je opozicioni političar ubijen i da iza svega stoji predsednik Rusije, Vladimir Putin, podseća Rojters.

U umrlici je pisalo da je umro prirodnom smrću.

Navaljna je nedavno izjavila da oseća i radost i gorčinu zbog razmene zatvorenika između Rusije i SAD, u kojoj su oslobođeni ruski disidenti, jer je i njen suprug trebalo da bude deo te razmene, koja se dogodila 1. avgusta, skoro šest meseci nakon što je umro u arktičkoj kaznenoj koloniji.

- Dugo nisam osetila takvo olakšanje i sreću. Ali istovremeno sam se osećala veoma ogorčeno. Tada su mnogi mislili da je to nemoguće, da smo izmislili. Ali sada je krajnje očigledno. Putin je zaista pristao da se odrekne političkih zatvorenika u zamenu za špijune i ubice, i to se dogodilo. Ali ne i za Alekseja - rekla je Navaljna.

Pristalice Navaljnog rekle su ubrzo nakon što je preminuo 16. februara da je trebalo da bude deo razmene za Vadima Krasikova, pripadnika FSB koji je u Nemačkoj služio doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva bivšeg čečenskog borca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading