HITNO! HOLANDIJA SE UKLJUČILA U RAT PROTIV RUSIJE! Doneta neverovatna odluka, TREĆI SVETSKI RAT NA POMOLU!

Autor:

Svet

10.09.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija smatra da isporuka naoružanja Ukrajini ometa mirno rešenje sukoba i direktno uključuje NATO u konflikt.

HITNO! HOLANDIJA SE UKLJUČILA U RAT PROTIV RUSIJE! Doneta neverovatna odluka, TREĆI SVETSKI RAT NA POMOLU!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Holandski ministar odbrane, Ruben Brekelmans, izjavio je u intervjuu za „Frankfurter Algemeine Cajtung“ da je Holandija dala zeleno svetlo Ukrajini da koristi borbene avione F-16 za napade na rusku teritoriju, ukoliko je to potrebno za samoodbranu u skladu s međunarodnim pravom.

- Ukrajina može koristiti naše oružje na teritoriji Rusije za samoodbranu u skladu s međunarodnim pravom. Kijev ima pravo na samoodbranu - izjavio je Brekelmans.

Ova odluka izazvala je reakcije u Rusiji, gde su upozorili da bi piloti NATO-a koji upravljaju F-16 mogli biti u opasnosti.

Viktor Bondarev, bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, izjavio je 23. avgusta da bi se uskoro mogli pojaviti oboreni avioni NATO-a.

Rusija smatra da isporuka oružja Ukrajini ometa mirno rešenje sukoba i direktno uključuje NATO u konflikt.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, upozorio je da će svaki transport oružja za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju, dodajući da SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, ne samo isporukama oružja, već i obukom kadrova u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naglasio da zapadno naoružavanje Ukrajine može imati negativne posledice po pregovore.

Inače, ruska vojska ima plan za proterivanje ukrajinskih snaga iz ruske pogranične regije Kursk, rekao je danas Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Dodao je da će ruska vojska "samleti" ukrajinske snage, koje su pre više od mesec dana upale u Kursk te su zauzele više od 1000 kvadratnih kilometara, više od 100 naselja i zarobile više od 500 ruskih vojnika.

 

Bonus video

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading