CRVENA ZASTAVA OSVETE! Jasna poruka vođe islamista!

Autor:

Svet

21.09.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza Hasana Nasralaha stajala zastava koja predstavlja nepravedno prosutu krv mučenika

CRVENA ZASTAVA OSVETE! Jasna poruka vođe islamista!

Foto: Profimedia

Crvena zastava osvete zavijorila se iza jednog od vođa Hezbolaha Hasana Nasralaha posle nezapamćenog masakra pejdžerima-ubicama i voki-tokijima širom Libana na pripadnike ove islamističke grupe.

"ČIST TERORIZAM"

- Ti napadi će sigurno biti posebno kažnjeni, biće krvave jedinstvene osvete. Neprijatelj bi trebalo da zna da mi nismo potučeni, da se nećemo povući i da na nas neće uticati šta taj neprijatelj radi. Izrael je prešao sve crvene linije - rekao je Nasralah.

On je dodao da su se eksplozije desile u bolnicama i apotekama, na pijacama, u prodavnicama, kućama, automobilima i na ulicama, gde je bilo mnogo civila, žena i dece.

- Kako možemo nazvati ovu vrstu kriminalne akcije? Da li je to velika operacija? Da li je to genocid? Da li je to masakr? Ovo je čisti terorizam, to su ratni zločini ili barem objava rata - rekao je vođa Hezbolaha i dodao:

Foto: youtube.com/sky news

Hasan Nasralah

- Osvrnuo se na to kako Hezbolah namerava da odgovori.

- U ime svih onih koji su izgubili mučenike, koji su bili povređeni, u ime svih onih koji su se borili u ime Gaze, govorimo Netanjahuu i Galantu, neprijatelju, da libanski front neće stati pre nego što prestane agresija u Gazi.

Prethodno je crvena zastava osvete, peti put u istoriji Irana, podignuta 5. januara iznad kupole džamije u Komu, najavljujući odgovor vlasti u Teheranu za smrt više od 80 osoba u samoubilačkom napadu u Kermanu.

Na dan velike sahrane 84 žrtve samoubilačkog napada u Kermanu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, na džamiji se pojavio simbol kojim je najavljen odgovor na najsmrtonosniji teroristički napad u istoriji ove države.

Izraelski udar na jug Libana

Izraelski borbeni avioni gađali su ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, pogodivši nekoliko stotina raketnih bacača na kojima je bilo oko 1.000 lansirnih cevi, saopštila je vojska.

Izrael je gađao jug Libana desetinama projektila, rekla su tri libanska bezbednosna izvora, a zasad nema izveštaja o žrtvama.

- Izraelska vojska (IDF) nastaviće da deluje na uništavanju infrastrukture i sposobnosti terorističke organizacije Hezbolah da bi odbranila državu Izrael - navedeno je u saopštenju IDF.

HUSEINOVI OSVETNICI

Crvena zastava na kojoj je ispisano "O, osvetnici Huseinovi" podsećanje je na Bitku kod Karbale i smrt unuka proroka Muhameda, odnosno događaj koji, suštinski, obeležava konačni raskol između šiita i sunita u islamu. Poslednji put pre toga, na džamiji u Komu ovakva zastava podignuta je posle ubistva komandanta revolucionarne garde Kasima Solejmanija početkom 2020. 

Crvene zastave u šiitskoj islamskoj tradiciji simbolizuju krv koja je nepravedno prosuta i takođe služi kao upozorenje da se osveti ko je ubijen.

Foto: Profimedia

Crvena zastava osvete

Pakleni voki-toki: Eksplodira i kad je baterija izvađena!

U baterijama voki-tokija koji su eksplodirali u Libanu u sredu, ubivši najmanje 25 osoba, nalazilo se visoko eksplozivno jedinjenje poznato kao PETN, rekao je za Rojters libanski izvor upoznat s komponentama uređaja.

Slike voki-tokija koji su eksplodirali pokazuju etikete s natpisima ICOM i "proizvedeno u Japanu", a ova kompanija je saopštila da je prestala da proizvodi te uređaje pre deset godina, kao i da je većina onih koji su još u prodaji falsifikovana.

Jošiki Enomoto, generalni direktor ICOM odeljenja za bezbednost i trgovinu, rekao je za Rojters da je moguće da je stariji uređaj modifikovan:

- Bilo bi teško ubaciti eksplozivnu napravu u glavni odeljak voki-tokija jer je njegova elektronika čvrsto spakovana, pa je veća verovatnoća da je bio u odvojivoj bateriji.
Drugi libanski izvor je za britansku agenciju rekao da je do eksplozija došlo čak i u slučajevima kada je baterija bila odvojena od ostatka uređaja!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading