NAPAD U DŽAMIJI! Ranjene tri osobe, policija i hitna pomoć na licu mesta

Autor:

Svet

21.09.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko muškaraca je pristupilo osumnjičenom i zadobilo posekotine po rukama, a jedan po telu

NAPAD U DŽAMIJI! Ranjene tri osobe, policija i hitna pomoć na licu mesta

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Najmanje tri osobe ranjene su u petak u džamiji u Montrealu u Kanadi kada su pokušavale da razoružaju muškarca koji je držao nož.

Portparol policije Šateugaja rekao je novinarima da su žrtve zadobile lakše povrede, iako je jedna prebačena u bolnicu, javlja Anadolija.

Ranjeni, u 50-im godinama, osumnjičenog su uspeli da obuzdaju do dolaska policije.

Oko 100 muškaraca, žena i dece nalazilo se u Kulturnom centru Musulman u Šateugaju u predgrađu Montreala, a administrator Rišid Amane je rekao da se muškarac ponašao sumnjivo nakon što je ušao u džamiju, prenosi CTV News.

Nekoliko muškaraca je pristupilo osumnjičenom i zadobilo posekotine po rukama, a jedan po telu.

Nacionalni savet kanadskih muslimana (NCCM), najveća neprofitna muslimanska organizacija u Kanadi, zatražila je od zajednice da sačeka više činjenica pre donošenja zaključaka, piše Avaz.

- U kontaktu smo s lokalnim centrom i pružićemo više informacija kada budu dostupne. U ovom trenutku nemamo informacije o motivu incidenta i ohrabrujemo našu zajednicu da ne spekuliše dok se istraga nastavlja - navodi se u objavi NCCM-a na društvenoj mreži X.

Osumnjičeni (24) je uhapšen na licu mesta. Policija je saopštila da ga istražitelji ispituju, te da će verovatno biti optužen i pojaviti se pred sudom u subotu.

Javnost u Montrealu potresena je ovim incidentom, a mnogi su se na društvenim mrežama oglasili konstatacijama da grad više nije bezbedan kao što je bio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading