KAMALA HARIS PRIHVATILA JOŠ JEDNU DEBATU SA TRAMPOM! Ovo je potencijalno mesto gde će se održati

Autor:

Svet

21.09.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je prošle nedelje nagovestio da bi mogao biti otvoren za učešće u trećoj predsedničkoj debati

KAMALA HARIS PRIHVATILA JOŠ JEDNU DEBATU SA TRAMPOM! Ovo je potencijalno mesto gde će se održati

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Potpredsednica SAD Kamala Haris je prihvatila poziv CNN-a da 23. oktobra učestvuje u još jednoj debati sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom.

- Potpredsednica Haris je spremna za još jednu priliku da deli binu sa Donaldom Trampom. Donald Tramp ne bi trebalo da ima problema da pristane na ovu debatu - rekla je predsednica kampanje Džen O’Meli Dilon u saopštenju.

CNN kaže da bi se debata održala u Atlanti.

Tramp je prošle nedelje nagovestio da bi mogao biti otvoren za učešće u trećoj predsedničkoj debati nakon što se sa Harisom suočio 10. septembra u Filadelfiji u organizaciji ABC.

- Možda, ako budem raspoložen - rekao je novinarima tokom skupa u Kaliforniji, nakon što je prethodno objavio na Truth Social da neće biti treće debate, te da Kamala Haris treba da se fokusira na to šta je radila prethodne četiri godine.

- I potpredsednica Haris i bivši predsednik Tramp dobili su poziv da učestvuju u debati CNN ove jeseni jer verujemo da bi američki narod imao koristi od druge debate između dva kandidata za predsednika Sjedinjenih Država. Radujemo se što ćemo dobiti odgovor od obe strane kako bi američka javnost mogla da čuje više od ovih kandidata dok donesu svoju konačnu odluku - naveli su iz CNN-a.

Podsetimo, potpredsednica SAD, Kamala Haris, rekla je u utorak razdraganoj, burnoj i prepunoj areni u Atlanti da će narednih 98 dana biti borba, ali da će pobediti u novembru, dok je ismevala Donalda Trampa što se pokolebao oko toga da li će se pojaviti na njihovoj predstojećoj debati.

- Zamah u ovoj trci se menja. I postoje znaci da Donald Tramp to oseća - rekla je Haris. Pre nešto više od nedelju dana, činilo se da Džordžija izmiče iz domašaja demokrata.

Međutim, u državi koja je Džozefu Bajdenu donela najužu pobedu 2020. godine, Haris je izvela ono što je bio prepoznatljiv Trampov manir: veliki, glasan miting pristalica koji su skandirali njeno ime, dok se ona rugala svom rivalu i njegovom kandidatu za potpredsednika, Džej Di Vensu, i ismevala njihovu politiku kao zaostalu, zastarelu i opasnu.

Tramp je ranije rekao da će debatovati sa Haris, ali sada dovodi u pitanje vrednost debate i kaže da će "verovatno" debatovati sa njom, ali da, takođe, ima argumente da to i ne uradi.

- Neće debatovati sa mnom, ali on i njegov kolega imaju mnogo toga da kažu o meni. Pa Donalde, nadam se da ćete se predomislitii. Upoznajte me na pozornici debate, jer kako se kaže, ako imate nešto da kažete, recite mi to u lice - poručila je Haris. 

Tramp je predložio da se debata na ABC News-u od 10. septembra premesti na drugu mrežu, nazivajući ABC "lažnim vestima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading