OVA DRŽAVA NAJVIŠE SE ZAMERILA "ONOM GORE": Prvo su je okovali sneg i mećave, a sada prete i POPLAVE! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.09.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg je indirektno usmrtio dvoje ljudi, meštani ne pamte kada se ovo poslednji put dogodilo

OVA DRŽAVA NAJVIŠE SE ZAMERILA "ONOM GORE": Prvo su je okovali sneg i mećave, a sada prete i POPLAVE! (VIDEO)

Foto: youtube.com/earth-ev

Neobično kasne snežne oluje zahvatile su obalne oblasti Južne Afrike tokom vikenda, usmrtivši dvoje ljudi i primoravši vlasti da zatvore neke od glavnih autoputeva u zemlji.

Smrtni slučajevi su pripisani hipotermiji nakon što su dve osobe ostale zarobljene u vozilima blokiranim usled jakih snežnih padavina na autoputu N3, koji je glavna ruta ka obalnom gradu Durbanu.

Jedna od žrtava bila je 39-godišnja žena koja je ostala zarobljena u kombiju, prenosi Telegraf.rs.

Provincije Kvazulu-Natal i Vristat najteže su pogođene olujama, a zvaničnici su upozorili da bi neke oblasti mogle da snađu i poplave kako se sneg bude topio. Usevi mnogih poljoprivrednika bili su dva dana zatrpani snegom.

Hitne službe su izvlačile desetine kamiona i drugih vozila zaglavljenih u snegu, dok su drugi distribuirali hranu i tople napitke vozačima koji su bili zarobljeni satima.

Vozači su upozoreni da budu oprezni u oblastima koje su očišćene.

Škole su zatvorene u Kvazulu-Natalu, gde je pokrajinski ministar za saradnju i upravljanje, Tulasisve Butelezi, upozorio da bi zajednice duž reke Tugela mogle iskusiti poplave.

"Kako škole ostaju zatvorene, roditelji se pozivaju da decu drže dalje od neobezbeđenih vodenih površina, uključujući reke i brane", rekao je Butelezi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading