ISPISAO NOVE STRANICE ISTORIJE AMERIKE: Džimi Karter postao prvi predsednik koji je napunio 100 godina

Autor:

Svet

01.10.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karter je bio predsednik od 1977. do 1981. godine, a poslednjih 19 meseci nalazi se u bolnici u svojoj matičnoj državi Džordžiji

ISPISAO NOVE STRANICE ISTORIJE AMERIKE: Džimi Karter postao prvi predsednik koji je napunio 100 godina

Foto: YouTube/WUSA9/Printscreen

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džimi Karter napunio je danas 100 godina, čime je postao prvi predsednik koji je proslavio taj rođendan.

Karter je bio predsednik od 1977. do 1981. godine, a poslednjih 19 meseci nalazi se u bolnici u svojoj matičnoj državi Džordžiji, piše BBC.

Bivši farmer, koji je prvi ušao u politiku 1960-ih kao državni senator, "emotivno je angažovan i još uvek ima iskustva, smeje se i voli", rekao je njegov unuk Džejson u septembru.

Kako navode mediji, ovaj stogodišnjak i dalje ima političkih ambicija!

"Pokušavam samo da glasam za (demokratsku predsedničku kandidatkinju) Kamalu Haris" na izborima u novembru, preneo je Karterove reči njegov unuk.

Kad smo kod predsednika SAD, potencijalna nova predsednica Kamala Haris prikupila je 55 miliona dolara tokom dva događaja održana proteklog vikenda, potvrdio je jedan zvaničnik njene kampanje.

Harisova je prikupila 27 miliona dolara na događaju održanom u subotu na kojem su se prikupljala sredstava u Palati lepih umetnosti u San Francisku i na kojem su govorili bivša predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i pevačica Andra Dej, rekao je neimenovani zvaničnik njene kampanje, prenosi Rojters.

Kamala Haris je u nedelju prikupila 28 miliona dolara na događaju u centru Los Anđelesa, na kojem su nastupili Alanis Moriset, kao i zvezde šou biznisa Sterling K. Braun, Demi Lovato, Džesika Alba, Lili Tomlin i Stivi Vonder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading