DA LI JE OVO NAJBIZARNIJI TRADICIONALNI OBIČAJ? Muškarci se ovde žene već sa 10 godina, a evo šta ih ČEKA KADA NAPUNE 12 (VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izolovano pleme očuvalo je svoj tradicionalni način života

DA LI JE OVO NAJBIZARNIJI TRADICIONALNI OBIČAJ? Muškarci se ovde žene već sa 10 godina, a evo šta ih ČEKA KADA NAPUNE 12 (VIDEO)

Foto: YouTube Printscreen/rsbm.s2643

Na teritoriji Indije, među mnogobrojnim autohtonim plemenima, izdvaja se plemenska zajednica "Bonda". Ovo izolovano pleme očuvalo je svoj tradicionalni način života, dok su pojedine dobrobiti savremene civilizacije gotovo nepoznate. Njihov broj stanovnika je nekada dostizao 5.000, ali je brzo počeo da opada.

Unikatni jezik i izolacija

Pleme "Bonda" nastanjuje nepristupačne planine i govori "remo" jezik, koji se bitno razlikuje od ostalih lokalnih indijskih dijalekata. Takođe, oni nisu naklonjeni strancima i izražavaju nepoverenje prema njima.

Kultura konzumiranja palminog vina

Muškarci ovog plemena su poznati po agresivnosti i sklonosti konzumiranju palminog vina, koje proizvode od soka palme "arahnida". Ovaj alkohol ih često dovodi u stanje opijenosti, izazivajući česte svađe i sukobe. Fotografisanje bez pristanka plemenskog vođe smatra se veoma opasnim, dok je ubistvo u ovom plemenu, nažalost, uobičajena pojava.

Kratki životni vek muškaraca

Muškarci se oblače isto kao i obični hindusi, u košulje, majice, pantalone, dhotije… Međutim, žene dugi niz vekova nisu menjale svoje narodne nošnje. Nose suknje sa ukrasima, a grudi su im prekrivene perlama raznih boja.

Interesantna činjenica je da muškarci "Bonda" plemena ne žive dugo, a starosna granica od 12 godina se već smatra znakom starosti. Ova činjenica čini da broj žena u plemenu daleko nadmašuje broj muškaraca, a muževi su obično znatno mlađi od svojih supruga, žene se već sa deset godina.

Uprkos izazovima sa kojima se susreću, plemenska zajednica "Bonda" nastavlja da održava svoje jedinstvene običaje i način života, pružajući uvid u bogatstvo indijske kulturne raznolikosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading