PROVALIO U KUĆU, ALI NIJE NIŠTA UKRAO: Kada je vlasnica pročitala čudnu poruku koju je ostavio NJEN ŽIVOT SE PRETVORIO U PAKAO

Autor:

Svet

08.10.2024

02:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubrzo je uhapšen

PROVALIO U KUĆU, ALI NIJE NIŠTA UKRAO: Kada je vlasnica pročitala čudnu poruku koju je ostavio NJEN ŽIVOT SE PRETVORIO U PAKAO

Foto: Gwent Police

U svetu provala, teško je zamisliti situaciju u kojoj se lopov ponaša kao kućni pomoćnik. Međutim, upravo to se dogodilo u malom mestu u Velsu, gde je Damian Vojnilovič (36) provalio u kuću nepoznate žene i – umesto da pravi haos – sredio joj veš, napunio hranilice za ptice i čak joj ostavio čašu vina, prenosi britanski Metro.

Ostavljena poruka

Nakon što je vlasnica kuće otišla na posao, Vojnilovič je započeo sa "kućnim obavezama." Prvo je skuvao obrok za sebe, otvorio bocu vina, a zatim je okačio njen opran veš na sušilicu. Pored toga, uredio je njenu baštu, premeštajući saksije sa cvećem, dok je hranio ptice u dvorištu.

Pre nego što je otišao, ostavio je žrtvi poruku koja je glasila: „Ne brini, budi srećna, jedi i uživaj".

Nova provala

Ovaj neobičan incident izazvao je šok i nevericu, kako kod žrtve, tako i kod njenih suseda. Nakon što je otkrila da joj je neko provalio u kuću, razgovarala je sa komšinicom, koja je primetila nepoznatog muškarca kako kači njen veš. To je samo dodatno pojačalo njenu anksioznost.

Međutim, ovaj neobični slučaj nije se tu završio. Dve nedelje kasnije, Vojnilovič je ponovio sličnu provalu, ovog puta u Njuportu. Ušao je u letnju kućicu druge porodice, oprao svoju odeću i čekao da se osuši, dok je istovremeno ponovo uživao u njihovoj hrani. Ipak, ovaj put je nesmotreno promašio – vlasnici kuće su imali sigurnosne kamere koje su im omogućile da provalu gledaju uživo na svojim mobilnim telefonima.

Davao čudne odgovore

Vlasnici su brzo reagovali, kontaktirali su člana porodice, koji je suočio Vojniloviča i naterao ga da napusti imanje, dok su u međuvremenu pozvali policiju. Vojnilovič je ubrzo uhapšen, ali tokom ispitivanja je, prema rečima tužiteljke Alis Sajks, davao sarkastične i neozbiljne komentare.

Za žrtve prvog incidenta, posledice su bile traumatične. Žena je izjavila da je dve nedelje nakon provale živela u stanju visoke anksioznosti, sumnjajući da je možda u pitanju neko ko je poznaje. Takođe je morala da ugradi alarm i zameni hranu i piće koje je lopov konzumirao.

S druge strane, žrtve drugog incidenta u Njuportu su se osećale „bolesno, užasnuto i bespomoćno“ dok su posmatrale provalu u realnom vremenu.

Na sudu, Vojnilovič je priznao krivicu po dve tačke optužnice za provalu. Njegov advokat, Tabita Voker, izjavila je da je Vojnilovič izrazio kajanje zbog svojih postupaka i izvinio se žrtvama. Sudija ga je, ipak, osudio na 22 meseca zatvora, uz napomenu da ovakvi upadi predstavljaju ozbiljnu pretnju po javnu sigurnost.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading