"LAŽU ZA SVE, MI SMO NETAKNUTI": Zamenik lidera Hezbolaha prozvao Izraelce i otkrio šta se zaista dešava na frontu

Autor:

Svet

08.10.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kasem je opisao prošlogodišnji napad Hamasa na južni Izrael kao "prvi korak ka promeni" i kritikovao je Izrael zbog, kako je rekao, "ubijanja žena, dece i starih" u Gazi

"LAŽU ZA SVE, MI SMO NETAKNUTI": Zamenik lidera Hezbolaha prozvao Izraelce i otkrio šta se zaista dešava na frontu

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Zamenik lidera Hezbolaha Naim Kasem izjavio je danas da je izraelska kopnena misija u Libanu bila neuspešna i da su vojni kapaciteti grupe "netaknuti".

"Ono što naši neprijatelji govore o našim borbenim sposobnostima je iluzija. Oni lažu. Poručujemo im, sve više Izraelaca će biti raseljeno iz naselja. Izraelski plan je da ubijaju libanske civile i isprazne sela kako bi izazvali haos. Ali ja im kažem, vaši napori su propali", rekao je Kasem u snimljenoj poruci koja je emitovana na libanskoj televiziji, a prenela Al džazira.

On je rekao da posle nekoliko dana operacije u Libanu, izraelske snage nisu uspele da napreduju.

U svom obraćanju je i pohvalio ubijenog lidera grupe Hasana Nasralaha jer je uneo "strah u srca cionista i što se borio protiv okupacionih kriminalaca".

Kasem je opisao prošlogodišnji napad Hamasa na južni Izrael kao "prvi korak ka promeni" i kritikovao je Izrael zbog, kako je rekao, "ubijanja žena, dece i starih" u Gazi.

Takođe je rekao da su SAD suštinski partner Izraela u napadima koji se izvode u Gazi i rekao da je Iran odlučan u tome da stane po strani i podrži otpor Izraelu.

"Da nije bilo američke podrške, agresija Izraela bi prestala za mesec dana", istakao je Kasem.

Prema njegovim rečima, palestinski narod ne može da bude poražen i dostojan je oslobođenja.

"Izrael želi da sve zemlje u regionu i tamošnji narod podvrgne svojoj politici", smatra Kasem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading