ONE SU PREDOSETILE KATASTROFU KOJU JE DONEO URAGAN MILTON: Ove životinje su poslale poruku ljudima za uzbunu i opasnost (VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slabljenje kategorije uragana neće oslabiti njegovo dejstvo.

ONE SU PREDOSETILE KATASTROFU KOJU JE DONEO URAGAN MILTON: Ove životinje su poslale poruku ljudima za uzbunu i opasnost (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Samo nekoliko časova pre nego što je razarajući uragan Milton udario u obalu Floride, stanovnici su na ulicama zabeležili možda najjeziviji signal za uzbunu koje su priredile ptice.

Naime, u nekoliko oblasti, grupe ždralova su se okupile na praznim ulicama i počele da ispuštaju snažne krike, kao svojevrsne signale za uzbunu i naznaku da svi treba da se evakuišu.

Podsetimo, uragan Milton je oslabio na tropsku oluju kategorije tri s vetrovima od 201 kilometara na čas, ali meteorolozi i dalje upozoravaju da predstavlja ozbiljnu pretnju Floridi.

Slabljenje kategorije uragana neće oslabiti njegovo dejstvo.

Obilne padavine, jaki vetrovi pogodili su Floridu, a očekuje se da će se vremenski uslovi pogoršati, prenosi CNN.

Uragan Milton je u utorak dostigao kategoriju pet, a danas je uglavnom bio na nivou tropske oluje kategorije četiri.

Nadležni su pozvali ugroženo stanovništvo da se evakuiše. Onima koji to nisu učinili preporučeno je da potraže sklonište.

Stanovnici Floride primaju upozorenja da više ne napuštaju svoje domove osim ako situacija ne postane životno ugrožavajuća, a objavljen je i snimak iz središta uragana koji je zastrašujuć.

 

 

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) objavila je da je prozor za evakuacije zatvoren i da je vreme da se ljudi sklone u svoje domove. Direktor, Ken Graham, istakao je da su tornado i obilne kiše već stigli na Floridu dosta pre očekivanog dolaska uragana Milton.

Srbi koji žive upravo na ovom području, opisali su za Kurir kakva je trenutna situacija i kako se pripremaju za najjaći udar koji će prema prognozama uslediti za par sati. 

- Zabarikadirali smo se. Čekamo uragan. Jezivo je tiho, duva jak vetar. Zabrinuti smo, nije nam svejedno iako smo već jedan uragan preživeli - kaže Zorica Čikota, Srpkinja, koja živi na Floridi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading