PAZITE KADA JEDETE OVU POSLASTICU! Otrovala se čitava porodica, POSLE VEČERE SVI ZAVRŠILI U BOLNICI

Autor:

Svet

14.10.2024

00:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija pokrenula istragu

PAZITE KADA JEDETE OVU POSLASTICU! Otrovala se čitava porodica, POSLE VEČERE SVI ZAVRŠILI U BOLNICI

Foto: Shutterstock

Jedanaest članova porodice Amiša u SAD našlo se u bolnici nakon što su pojeli otrovne pečurke, saopštili su zvaničnici. Incident se dogodio u gradu Pič Botom u okrugu Jork u Pensilvaniji, a lokalna vatrogasna služba opisala je trovanje kao "incident sa masovnim žrtvama".

Izlet u šumu

Republika

Foto: shutterstock

Otrovala se porodica od pečurki

 

Prema izveštaju dobrovoljne vatrogasne službe Delta-Kardifa, član porodice Amiša je ubrao pečurke u obližnjoj šumi i doneo ih kući kako bi ih pripremili za večeru. Nakon konzumiranja pečurki, članovi porodice su se razboleli, a jedan od njih je morao prepešačiti nekoliko kilometara kako bi pozvao pomoć, s obzirom da porodica nema telefon.

Hitna reakcija vatrogasaca

Republika

Foto: Shutterstock

Otrovala se porodica od pečurki

 

Vatrogasci su odmah reagovali na poziv za pomoć i prevezli obolele članove porodice u bolnicu. Njihov brz odgovor na poziv za pomoć možda je spasao živote otrovanoj porodici Amiša. Takođe, na lice mesta su pozvani i pripadnici državne policije Pensilvanije kako bi istražili ovaj neobičan slučaj trovanja.

Ovo je još jedan podsetnik koliko je bitno biti oprezan kada su u pitanju sakupljanje i konzumiranje divljih pečurki. Uvek je važno biti svestan rizika koji takve aktivnosti nose, posebno kada se radi o otrovnim vrstama pečurki. Srećom, brza reakcija vatrogasne službe omogućila je porodici Amiša da dobije potrebnu medicinsku pomoć na vreme.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading