IZBIO POŽAR U SUDU, EVAKUISANO 500 OSOBA: Drama u centru, vatrogasci na terenu

Autor:

Svet

16.10.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od sudija naredio je da se svi prisutni odmah upute ka izlaznim vratima

IZBIO POŽAR U SUDU, EVAKUISANO 500 OSOBA: Drama u centru, vatrogasci na terenu

Foto: Tanjug/AP Photo/Bruno Fonseca

U zgradi suda u Milanu danas je izbio požar, zbog čega je sudija Marčelo Viola naredio evakuaciju 500 osoba koje su boravile u objektu.

Tri vatrogasne jedinice i spasilački kamion su intervenisali, a u incidentu nisu prijavljene povrede ili trovanje toksičnim gasovima, prenosi Rai.

Prema preliminarnim informacijama, požar je izbio zbog problema sa strujom, ali je neophodna dalja istraga kako bi se utvrdio tačan razlog incidenta.

Zaposleni u sudu su počeli da se vraćaju u objekat nakon inspekcije.

Kad smo kod italijanske policije, ona i francuska policija saopštile su da su uspešno razbile međunarodni lanac prevaranata koji je prodavao loša flaširana vina kao retka i vredna vina po cenama koje su dostizale i 15.000 evra po boci.

Šest osoba, među kojima je i jedan ruski državljanin za kojeg se sumnja da je vođa grupe, uhapšeno je u Parizu, Torinu i Milanu, prenosi BBC.

Uhapšeni su optuženi da su falsifikovali etikete poznatih francuskih vinarija i prodavali lažno etiketirane flaše sa lošim vinom po punoj tržišnoj ceni preko trgovaca širom sveta.

- Ova kriminalna grupa je od prevare zaradila dva miliona evra - navodi se u saopštenju francuskog tužilaštva.

U saopštenju za medije, Evropol je naveo da je tokom zaplene pronađen "veliki broj falsifikovanih boca vina klasifikovanih kao grand cru iz različitih poznatih vinograda, falsifikovane etikete za vinske boce, vosak, sprave za punjenje vina, tehnički uređaji za zatvaranje boca, razna luksuzna roba, elektronska oprema u vrednosti od 1,4 miliona evra i više od 100.000 evra u gotovini".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading