Đilasovi poslušnici za džabe pretili, rušili ograde, upadali na gradilišta: Svi radovi u Beogradu završeni na vreme!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

30.08.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trg Republike i Karađorđeva ulica u Beogradu potpuno su renovirani i rekonstruisani i biće otvoreni u predviđenom roku 1. septembra, uprkos delu opozicije koju predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, koja je ometanjem radova, rušenjem ograda i blokadama pokušavala da obesmisli ove u mnogo čemu značajne projekte za srpsku prestonicu i njene građane.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Jedan od pokušaja ometanja radova

Đilasovci, predvođeni predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem i Nikolom Jovanovićem,odbornikom Narodne stranke Vuka Jeremića, mesecima su pokušavali da ometaju radove.

Osim takozvanih "građanskih" protesta, kojima su se priključili i tajkun Dragan Đilas i njegovi koalicioni partneri Boško Obradović i Vuk Jeremić i koji su prerasli u nasilno rušenje znakova i signalizacije, Bastać i saradnici pretili su čak i raspisivanjem referenduma, terajući građane da popunjavaju nekakve ‘ankete’.

Opozicionari su konstantno tvrdili da će rokovi za radove biti probijeni, kao i da gradska vlast maltretira građane blokadom centra grada! Gotovo svakodnevno su donosili sopstvene blokade, ploče i ograde, a čak su i pretili radnicima i terali ih da napuste svoja radna mesta!

Često su stajali ispred mehanizacije i, na nalik na nekakvu gerilu, pokušavali su da stopiraju radove.

Ne treba ni zaboraviti i neargumentovane optužbe da će Trg Republike izgledati ružno, bez zelenila i sa mnogo betona, da će ’okupirati’ žitelje tog dela grada, kao i da je reč samo o šminkanju. U ovakvim izjava prednjačili su upravo Marko Bastać i Nikola Jovanović, bliski stranački saradnici Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Međutim, i pored ovakve brutalne kampanje, koja je trajala više meseci, da bruka opozicije bude veća, rekonstruisani Trg Republike i Karađorđeva ulica zvanično će u novom ruhu 1. septembra biti predati svim Beograđanima.

Mirković: Đilas i ekipa pokazali koliko su nesposobni, Beograđani će dobiti Trg kojim će se ponositi

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada, kaže da pokušaj lidera opozicije Dragana Đilasa, Marka Bastaća, Vuka Jeremića i Boška Obradovića da zaustave i na sve moguće načine opstruiraju radove na rekonstrukciji Trga Republike nije uspeo.

RepublikaFoto: SNS
Aleksandar Mirković

- Dokaz za to je što će saobraćaj biti pušten 1. septembra kako je i obećano i što će Beograđani dobiti trg kakav i oni, ali i ovaj grad zaslužuju - kaže Mirković dodajući da su pokušaji opozicije da zaustave radove odraz nemoći i izostanka ideja i bilo kakvog programa.

- Rekonstrukcija Trga, ali i drugih ulica i trgova u gradu pokazuje koliko je Đilas bio nesposoban dok je vodio Beograd i koliko nije uradio ništa u interesu građana, već je isključivo vodio računa kako da uvećasvoj devizni račun - ističe Mirković podvlačeći da su ljudi koji vode Beograd ponosni i na radnike koji pod pritiskom i pretnjama privode kraju radove na Trgu, ali i na građane koji su imali strpljenja dok su radovi trajali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Djape ja

30.08.2019 07:29

Bravo za državu,bravo za gradsku upravu,sve urađeno i na vreme.

Bojan

30.08.2019 07:33

Niko ne moze da zaustavi razvoj i napredak.

Veca

30.08.2019 07:34

Bravo! Beograd nam je sve lepsi.

jagoda

30.08.2019 07:34

ova vlast ono sto obeca to i uradi