VAŽNO ZA SVE BEOGRAĐANE! Menja se trasa više linija gradskog prevoza!

Autor:

Vesti

02.07.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trase se menjaju zbog radova na ulicama.

VAŽNO ZA SVE BEOGRAĐANE! Menja se trasa više linija gradskog prevoza!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Radovi na rehabilitaciji kolovoza u Vukasovićevoj ulici, na delu od Ulice Velizara Stanovića do Miljakovačke ulice, od 3. jula, od 9 časova do 23. jula, prouzrokovaće promene u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. Vozila sa linija 48 i 47N će saobraćati na skraćenoj trasi do okretnice “Miljakovac 2”.

Autobusi sa linija 505 će u oba smera saobraćati na sledeći način: terminus “Miljakovac 1” – Čelebićka – Vareška – Borska – Velizara Stankovića – okretnica “Miljakovac 2” – Velizara Stankovića – Borska – Miška Kranjca – Patrijarha Dimitrija – Kozačka – Vojvode Plemenca – Miljakovačke staze – okretnica “Miljakovac 3”. Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza, kao i novouspostavljeno privremeno dolazno/polazno stajalište „Miljakovac 2” u Vukasovićevoj ulici, na poziciji koja se nalazi neposredno ispred zaustavne linije ispred zone raskrsnice ulica Vukasovićeve i Velizara Stanovića.

Podsećamo,  GSP Beograd sklopio je ugovor za nabavku 150 novih autobusa.

Posao za sto zglobnih autobusa dobila je grupa ponuđača koju čine turski BMC, M. P. N. promet doo Beograd i Erste leasing doo Beograd po ceni od 48,1 miliona evra bez PDV-a, piše eKapija.

Sa druge strane, ugovor vredan 19,25 miliona evra bez BDV-a za 50 solo autobusa dobili su Buses and coaches doo Beograd (generalni distributer turskih Otokar autobusa), OTP leasing Srbija doo Beograd i AIK leasing doo Beograd.

Firme koje su dobile ugovor su ujedno i jedini ponuđači koji su su se javili u okviru ove nabavke.

Vrednost oba ova ugovora iznosi 7.885.602.500 dinara bez PDV-a, što je za oko oko 256 miliona dinara više u odnosu na vrednost koja je bila procenjena kada je tender raspisan (7.629.102.026 dinara bez PDV-a).

Beograđane će po zglobnom vozilu nabavka koštati 577.000 evra, dok će ce po solo vozilu biti oko 462.000 evra.

Tender za kupovinu 100 niskopodnih zglobnih i 50 niskopodnih solo autobusa na gas, putem finansijskog lizinga na šest godina, GSP je raspisao polovinom maja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading