UHAPŠEN MUŠKARAC OSUMNJIČEN ZA RATNI ZLOČIN NAD SRPSKIM VOJNICIMA NA KOŠARAMA! Hitno se oglasio Dačić!

Autor:

Hronika

03.07.2024

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lice se sumnjiči za počinjene zločine u maju 1999. godine u reonu sela Košare na Kosovu i Metohiji nad pripadnicima Vojske Jugoslavije

UHAPŠEN MUŠKARAC OSUMNJIČEN ZA RATNI ZLOČIN NAD SRPSKIM VOJNICIMA NA KOŠARAMA! Hitno se oglasio Dačić!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uhapšeno lice osumnjičeno za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

- Policijski službenici Službe za otkrivanje ratnih zločina uhapsili su, i uz krivičnu prijavu za izvršeno krivično delo ratni zločin nad zarobljenicima, priveli na saslušanje i dalje postupanje Tužilaštvu za ratne zločine, osumnjičenog F.K. (1968). 

- Lice se sumnjiči za počinjene zločine u maju 1999. godine u reonu sela Košare na Kosovu i Metohiji nad pripadnicima Vojske Jugoslavije -  izjavio je Dačić.

Podsećamo, 1. juna,  Ivica Dačić je saopštio da je na administrativnom prelazu Merdare, uhapšeno lice koje se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

- Danas popodne na administrativnom prelazu Merdare uhapšeno je lice koje se sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji. Reč je o Tefiku Mustafi, koji je kao pripadnik OVK naveden u izjavama svedoka kao učesnik u otmici policajaca Gorana Marinkovića, Živojina Pavića i Predraga Miloševića koja se dogodila 19. juna 1999. godine na magistralnom putu Priština- Gnjilane, kod mesta Labljan, nakon čega im se gubi svaki trag. Lice će biti predato Tužilaštvu za ratne zločine -  izjavio je tada ministar Dačić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading