SEZONA NA ZEMUNSKOM KUPALIŠTU LIDO: Poznato kada će biti postavljen pontonski most

Autor:

Vesti

07.07.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lido Zemun je popularno kupalište koje se nalazi u Zemunu, Beograd.

SEZONA NA ZEMUNSKOM KUPALIŠTU LIDO: Poznato kada će biti postavljen pontonski most

Foto: Tanjug/D. BANDA

Zemunsko kupalište Lido trenutno nije otvoreno zbog visokog vodostaja Dunava, što je Dragan Kerkez iz Udruženja spasilaca na vodi potvrdio u izjavi za RTS.

Kupališna sezona tradicionalno počinje 1. jula u Zemunu, ali su ove godine problemi nastali zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Prema Kerkezovim rečima, pontonski most koji omogućava pristup kupalištu trebalo bi da bude postavljen sledeće nedelje, očekujući da će do tada vodostaj reke opasti.

- Ovog leta je vodostaj napravio problem. Prema nezvaničnim informacijama, sledeće nedelje će doći do popuštanja vodostaja i most će biti postavljen - kaže Krekez.

Sa dolaskom vrućih letnjih dana, mnogi građani će tražiti mesta za rashlađivanje, ali Kerkez je upozorio na rizike korišćenja "divljih" kupališta gde nema organizovane spasačke službe ili Hitne pomoći. Bezbednost građana je ključna, te je preporučio da se izbegava ulazak u vodu na neobezbeđenim lokacijama.

- Nemojte ulaziti u vodu gde nema spasilaca - poručuje Dragan Kerkez iz Udruženja spasilaca na vodi.

Lido Zemun je popularno kupalište koje se nalazi u Zemunu, Beograd. To je jedno od omiljenih mesta za rashlađivanje i rekreaciju među Beograđanima tokom letnjih meseci. Kupalište Lido se nalazi na obali Dunava i poznato je po svojoj lepoj peščanoj plaži, pontonskom mostu koji omogućava pristup vodi, kao i raznim sadržajima za posetioce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading