NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIM MIGRANTIMA NA DRINI! Čamac se prevrnuo, među utopljenicima i BEBA!

Autor:

Hronika

23.08.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživelo je 18 putnika!

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIM MIGRANTIMA NA DRINI! Čamac se prevrnuo, među utopljenicima i BEBA!

Foto: TANJUG/ Mirjana Čvoric Gubelić

Potraga za migrantima nestalim kada se prevrnuo čamac u reci Drini danas se nastavlja, a do sada su pronađena tela 10 osoba, među kojima je i devetomesečna beba.

Oni su se juče utopili u reci Drini kod Bratunca.

Do tragedije je došlo zbog prevrtanja čamca kojim su migranti ilegalno prebacivani preko granice.

Preživelo je 18 putnika ,16 iz Sirije, i dvoje iz Egipta, od kojih je desetoro maloletnika.

- Pretragom terena koja intenzivno traje od noćas, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su danas oko 15.30 časova, u mestu Lonjin nizvodno niz Drinu, u blizini obale, beživotno telo bebe starosti oko devet meseci. Ona je, na žalost, i deseta žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima koji su iz Srbije pokušali da pređu ovu reku između mesta Drlače kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik - naveo je juče ministar policije Ivica Dačić.

Beba je bila sa majkom čije je telo ranije danas izvučeno iz reke. 

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da se u sredu tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku, kao i da je u toku intenzivna potraga za nestalim migrantima.

"Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa BiH, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik", rekao je on juče.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading