TRAŽILI I UZELI MITO! Uhapšeni opštinski službenici u Svilajncu, pao i čovek koji im je predao pare!

Autor:

Hronika

26.08.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

B. G., kako se sumnja, novac je predao G. R. i A. R., koji su nakon sprovedenog upravnog postupka doneli rešenje o promeni njegovog prezimena.

TRAŽILI I UZELI MITO! Uhapšeni opštinski službenici u Svilajncu, pao i čovek koji im je predao pare!

Foto: ATA images, Pxfuel, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, prema nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. R. (54) i A. R. (52), obojica iz Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u saizvršilaštvu, kao i B. G. (42) iz Svilajnca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su, tokom februara ove godine, G. R. i A. R., kao zaposleni u opštinskoj upravi u Svilajncu, uz prethodni dogovor i planiranje, od osumnjičenog B. G. zahtevali 300 evra kako bi sproveli upravni postupak i izvršili promenu njegovog prezimena.

B.G. je, kako se sumnja, novac predao G. R. i A. R., koji su nakon sprovedenog upravnog postupka doneli rešenje o promeni njegovog prezimena.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsećamo na još jedan bizaran incident i hapšenje zbog mita.

Naime,  Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika i vozača autobusa. Optužnica, koja je podignuta pre dve nedelje, ih tereti za primanje i davanje mita u iznosu od pet evra.

Prema navodima optužnice, incident se dogodio 21. oktobra 2023. na graničnom prelazu Debeli brijeg. Policijski službenik, prema optužnici, zahtevao je i primio mito od vozača autobusa prilikom izlaska iz Crne Gore. Vozač, prema optužnici, prekršioje saobraćajna pravila da bi policajcu predao mito od pet evra, nakon čega je policajac izvršio službenu radnju granične provere i unosa podataka u elektronske evidencije.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading