PENSILVANIJA SE SPREMA ZA ISTORIJSKU DEBATU! Ceo svet čeka okršaj Trampa i Kamale: Očekuju se VELIKI PROTESTI!

Autor:

Svet

10.09.2024

00:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debata, koja bi mogla uticati na predsedničke izbore, održaće se u noći s utorka na sredu u 03:00 sata po našem vremenu

PENSILVANIJA SE SPREMA ZA ISTORIJSKU DEBATU! Ceo svet čeka okršaj Trampa i Kamale: Očekuju se VELIKI PROTESTI!

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson, Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

Filadelfija, grad u Pensilvaniji, će biti u centru pažnje kada se predsednički kandidati Kamala Haris i Donald Tramp sastanu u dugo očekivanoj televizijskoj debati.

Debata, koja bi mogla uticati na predsedničke izbore, održaće se u noći s utorka na sredu u 03:00 sata po našem vremenu.

Kako prenosi Reuters, policija se priprema za očekivane proteste, s propalestinskim grupama koje su ljute zbog podrške Haris Izraelu. Podignute su i barikade u centru grada koje onemogućuju pristup istorijskom delu koje uključuje Zvono slobode i Dvoranu nezavisnosti, gde je potpisan Ustav SAD.

U međuvremenu, nekoliko gradskih barova i univerziteta planiraju zabave s gledanjem debate uživo.

Neki stanovnici Filadelfije nadaju se konkretnim porukama demokratkinje Haris.

- Nisam bio baš impresioniran njom 2020. kada je učestvovala u predsedničkim debatama i predizborima. Ali ona je tužiteljka... Mislim da će biti bolja od Bajdena - rekao je stanovnik Filadelfije Den Besler.

Inače, s 19 elektorskih glasova, Pensilvanija je najznačajnija savezna država u kojoj su uvek izbori izjednačeni. Većina stručnjaka predviđa da će onaj ko osvoji Pensilvaniju osvojiti Belu kuću.

Podsetimo, prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja koje su sproveli Njujork tajms i Sijena koledž, Donald Tramp vodi u anketama na nacionalnom nivou sa podrškom od 48 odsto anketiranih glasača, dok Kamala Haris ima podršku 47 odsto njih.

Ovi rezultati su u suštini isti kao i oni iz ankete sprovedene krajem jula, a dolaze nakon nekoliko nedelja povećanog entuzijazma prema Kamali Haris i njenom potpredsedničkom kandidatu Timu Volcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading