POZNATI FUDBALER OSUĐEN NA 9,5 GODINA ROBIJE: Tokom suđenja tvrdio da mu je namešteno i da mu je policija tražila mito (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.09.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao olakšavajuće okolnosti sud je uzeo u obzir prisustvo deteta, pokajanje, brojne nagrade za uspehe u sportu.

POZNATI FUDBALER OSUĐEN NA 9,5 GODINA ROBIJE: Tokom suđenja tvrdio da mu je namešteno i da mu je policija tražila mito (VIDEO)

Foto: X/Чемпионат/Printscreen

Sud u Krasnodaru osudio je bivšeg fudbalera ruske reprezentacije, Alekseja Bugajeva, na 9 godina i 6 meseci zatvora maksimalne bezbednosti, zbog pokušaja trgovine drogom, saopštila je zajednička pres služba kubanskih sudova.

Bugajev je u oktobru 2023. priveden sa 500 grama mefedrona, koji je nameravao da proda u Sočiju, saopštila je kubanska Glavna uprava Ministarstva unutrašnjih poslova, a potom je uhapšen.

Njegova odbrana je tvrdila da je policija falsifikovala dokaze i da je, navodno, od Bugajeva tražila mito od 3 miliona rubalja, a takođe je podnela zahtev za pet miliona rubalja protiv kubanske Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova zbog video snimka koji je distribuirala policija sa pronalaskom droge u njegovom posedu.

U decembru je Tužilaštvo saopštilo da istraga nije pronašla dokaze da je policija Bugajevu podmetnula mefedron, ali su na telefonu optuženog bile fotografije koje ga inkriminišu za nameru da proda drogu.

Iz sudske presude proizilazi da je Bugajev u oktobru 2023. godine, pošto je primio SMS poruku sa koordinatama lokacije skladišta droge i uzeo skoro 495 grama, plativši kešom.

Okrivljeni je nabavio drogu za dalju nelegalnu prodaju, ali nije imao vremena, jer su ga pritvorili pripadnici policije.

Bivši fudbaler je u svom svedočenju naveo da nije planirao da distribuira drogu, već da je želeo da pomogne policiji da razotkrije ljude koji su mu to predlagali. Međutim, nakon što je njegovo svedočenje pročitano na sudu, Bugajev je u potpunosti priznao krivicu i pokajao se za svoje postupke.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je uzeo u obzir prisustvo deteta, pokajanje, brojne nagrade za uspehe u sportu.

Bugajev je igrao za moskovski Torpedo i Lokomotivu, Tomsk Tom i Krasnodar.

Defanzivac ima sedam mečeva za reprezentaciju Rusije, uključujući dve na Evropskom prvenstvu 2004. godine. Povukao se iz fudbala sa 29 godina, 2010. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading