POSLE PONOĆI ISPRAĆEN POSLEDNJI AUTOBUS SA STARE BEOGRADSKE AUTOBUSKE STANICE! "Pući će" vas nostalgija kad budete ovo videli (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.09.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"A sad adio..."

POSLE PONOĆI ISPRAĆEN POSLEDNJI AUTOBUS SA STARE BEOGRADSKE AUTOBUSKE STANICE! "Pući će" vas nostalgija kad budete ovo videli (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Oproštaj od stare Beogradske autobuske stanice

U noći 29. septembra 2024. godine, tačno u 00:50h, Beograd je oprostio od stare autobuske stanice uz poslednji polazak autobusa za Ljubljanu. Ovaj događaj označio je kraj jedne ere u istoriji saobraćaja u glavnom gradu Srbije.


Talas nostalgije

Svečano ispraćanje poslednjeg autobusa izazvalo je talas nostalgije među građanima Beograda, koji su se prisetili brojnih putovanja i uspomena vezanih za staru stanicu. Mnogi su se setili svojih prvih putovanja, susreta sa voljenima ili nezaboravnih avantura koje su započinjale upravo na ovoj stanici.

Kraj jednog simbola

Zatvaranjem ove lokacije, Beograd se oprašta od jednog od svojih simbola, a nova autobuska stanica u Bloku 42 na Novom Beogradu preuzima ulogu glavnog čvorišta. Ovaj trenutak predstavlja simboličan kraj jedne epohe za sve one koji su decenijama koristili staru stanicu za svoja putovanja.

Iako je novo poglavlje otvoreno sa otvaranjem nove autobuske stanice, mnogi će zauvek pamtiti stare zidine i atmosferu stare Beogradske autobuske stanice, koja je bila svedok brojnih odlazaka i dolazaka, rastanaka i ponovnih susreta.

Ovaj prelazak označava ne samo tehničku promenu, već i emotivni i istorijski prelazak u životu grada i njegovih stanovnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading