SLEDI NAM LEDENA NEDELJA! Temperature padaju i ispod 5 stepeni, kiša danima neće prestajati!

Autor:

Vesti

29.09.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se na pravo jesenje vreme!

SLEDI NAM LEDENA NEDELJA! Temperature padaju i ispod 5 stepeni, kiša danima neće prestajati!

Foto: Tanjug/J/ T. RADOVANOVIĆ, PAP, E-Stock, youtube/Novo Jutro

U Srbiji je, nakon veoma toplih dana, usledila velika promena vremena sa padom temperature za 10 do 15 stepeni.

Danas će biti oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa kišom uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije imati i olujne udare. Očekuje se da će se popodne razvedriti, ali nas jesen, ipak, ne napušta, kaže meteorolog Ivan Ristić.

- Prava jesenja nedelja je pred nama. Početkom nedelje očekuje se više sunca, ali uz hladna jutra, a ponegde će minimalna temperatura biti i ispod 5°C. Od srede će se postepeno naoblačiti, donoseći kišu od četvrtka pa sve do kraja nedelje - prognozira meteorolog Ristić, pa dodaje:

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Kiša sledeće nedelje u našoj zemlji

- Najtopliji dan biće sreda, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti iznad 20°C. U ostalim danima, najviša temperatura uglavnom će biti ispod 20°C, i kretati se između 16°C i 20°C. Vetar će biti umeren severozapadni, osim sredinom nedelje, kada će nakratko preći u jugoistočni pravac. -

Miholjsko leto

Ipak, da ne treba potpuno "otpisivati" kratke rukave, govori i to da će se temperature opet popeti blizu 30 stepeni.

- Stabilizacija vremena i porast temperature očekuju se u drugoj nedelji oktobra, kada će, uz više sunca, maksimalne temperature ponovo dostići 25°C. Prema trenutnim prognozama, to će biti najtoplija nedelja u oktobru, poznata kao Miholjsko leto - kazao je Ivan Ristić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading