Šapić: Svi natpisi na Glavnoj autobuskoj stanici kao i sve table i nazivi ulica u gradu biće ispisani na ćirilici i engleskom jeziku, bez latinice

Autor:

Vesti

02.10.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tražio sam od Uprave BAS-a da zameni sve te natpise"

Šapić: Svi natpisi na Glavnoj autobuskoj stanici kao i sve table i nazivi ulica u gradu biće ispisani na ćirilici i engleskom jeziku, bez latinice

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 biće ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je podsetio da je zvanično službeno pismo u Srbiji ćirilica i pojasnio da je sve natpise koji se trenutno nalaze na stanici uradila uprava BAS-a bez konsultacija sa Gradom Beogradom.

- Smatram da ne treba da stoji ćirilica, latinica i engleski jezik, već samo ćirilica i engleski. Ko ne razume ćirilicu razume engleski i obrnuto. Tražio sam od Uprave BAS-a da zameni sve te natpise i da oni budu ispisani na ćirilici i engleskom jeziku i oni su obećali da će to da uraditi u najskorijem mogućem roku. Uskoro krećemo da menjamo sve table i nazive ulica koje će takođe biti na ćirilici i na engleskom jeziku - rekao je Šapić.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Prvi autobusi sa nove autobuske stanice krenuli su u nedelju

Podsetimo da je nova glavna autobuska stanica u Beogradu otvorena petak u Bloku 42, u prisustvu gradonačelnika Aleksandra Šapića i generalnog direktora Beogradske autobuske stanice (BAS) Bobana Kovačevića, a prvi polasci očekuju se od nedelje.

Šapić je nakon svečanog otvaranja rekao novinarima da je nova autobuska stanica "prava saobraćajna kapija" ne samo Beograda, nego cele Srbije.

Gradonačelnik je rekao da se ocekuje da stajalište "Jug" na Autokomandi bude završeno za dva-tri meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading