Nemci neće da se late puške, Marokanci najratoborniji, a evo koliko bi Srba išlo u rat

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.05.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje javnog mnjenja agencije Galup pokazalo je da bi oko 46 odsto građana Srbije bi, ako bi došlo do rata, bilo spremno da se bori i rizikuje život za svoju zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Ovo istraživanje sprovedeno je u 64 zemlje sveta, a Srbija se našla na 38. poziciji.

U globalnom proseku, 61 odsto ispitanika odgovorilo je da bi bilo spremno da se bori za svoju zemlju, dok je 27 odsto odgovorilo suprotno.

Najviši postotak onih koji su spremni da se bore se za svoju zemlju je na Bliskom istoku i u severnoj Africi - njih 83 odsto, dok je najniži u zapadnoj Evropi - 25 odsto.

Najspremniji da se bore za svoju zemlju su Marokanci i građani Fidžija - njih po 94 odsto.

Slede Pakistanci (89 odsto), Vijetnamci (89 odsto), građani Bangladeša (86 odsto), Azerbajdžanci (85 procenata) i stanovnici Papue Nove Gvineje (84 odsto).

Što se zemalja bivše Jugoslavije tiče, najviše volje za odlazak u rat među ispitanicima ima u Bosni i Hercegovini (55 odsto), zatim u Srbiji (46 procenata) i Severnoj Makedoniji (38 odsto). Na Kosovu bi 58 odsto stanovnika ratovalo. 

Istraživanje je pokazalo da se Japanci, Holanđani i Nemci ne bi latili puške tako lako. Ove tri zemlje našle su se na dnu lestvice zemalja koje bi išle u rat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading