Dame imaju prednost - Er Srbija obeležava Međunarodni dan žena

Autor:

Vesti

07.03.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Međunarodnog dana žena, Er Srbija je donela odluku da 8. marta, tokom celog dana, omogući prednost svojim putnicama prilikom čekiranja na beogradskom aerodromu.

RepublikaFoto: Promo foto
Za 8. mart dame će na čekiranju imati prednost

Nacionalni avio-prevoznik snažno zastupa načelo jednakosti polova, o čemu svedoče podaci da žene čine 48 odsto od ukupnog broja zaposlenih u Er Srbiji, kao i da se na menadžerskim pozicijama u kompaniji nalazi podjednak broj žena i muškaraca, sa udelom od po 50 odsto.

Er Srbija je poseban trenutak u svojoj istoriji zabeležila 10. maja 2017. godine, kada je poleteo prvi avion sa isključivo ženskom posadom. Kapetanica Vesna Aleksić, kopilotkinja Mirjana Stojilković i četiri članice kabinske posade tog dana su poslale snažnu poruku da je stereotipna podela zanimanja na muška i ženska prevaziđena, kao i da žene mogu graditi uspešnu karijeru u avijaciji ili bilo kojoj drugoj oblasti.

Foto: Promo foto

- Velika je čast biti na čelu kompanije koja kao najveću vrednost ističe svoje zaposlene, pružajući im jednake mogućnosti za rad i dostizanje punog karijernog potencijala. Nastojaćemo i dalje da svakog dana, ne samo povodom određenih datuma, jednako slavimo trud, zalaganje i uspeh svih naših zaposlenih - izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Verujući da se samo uz timski rad i sinergiju polova postižu dobri rezultati i ostvaruju strateški ciljevi, Er Srbija će nastaviti da daje doprinos osnaživanju položaja žena, njihovom profesionalnom razvoju i kreiranju jednakih šansi za sve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading