U SOS Dečijem selu Kraljevo od ljubavi se raste

Autor: Republika

Vesti

07.09.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija SOS Dečija sela Srbija, od svog osnivanja 2004. godine, brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U proteklih 15 godina u SOS Dečijem selu Kraljevo živelo je preko 150 dece iz cele Srbije. Devojčice i dečaci različite dobi, kao braća i sestre, žive u porodičnoj SOS kući sa svojim SOS roditeljem.

RepublikaFoto: SOS Dečija sela

Poziv SOS roditelja podrazumeva brigu o deci 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini. SOS roditelji brinu i o domaćinstvu stvarajući toplu porodičnu atmosferu i pružajući deci sigurnost, ljubav i stabilnost neophodnu za pravilan razvoj. Značaju podršku pruža im SOS porodični asistent, kao i članovi psiho-pedagoškog tima, koji čine savetnici za hraniteljstvo, psiholozi, socijani radnici, pedagozi, logopedi. Na ovaj način lakše se prevazilaze svi izazovi koje hraniteljstvo samo po sebi nosi.

- SOS Dečije selo Kraljevo drugačije je od svih sela koja znate. U njemu deca žive u svojim SOS hraniteljskim porodicama i kućama. Da naši mali stanovnici postanu veliki brinu se njihovi SOS roditelji. Oni su tu za svaki mali trenutak, ali i za sve one velike stvari. Živeći sa decom u selu, kroz sopstveni primer uče ih šta je porodična briga, vera u sebe, druge ljude i budućnost. U potrazi smo za novim SOS roditeljima, koji su spremni da dele život sa decom u Selu i duboko veruju da se od ljubavi raste. Da bi neko postao SOS roditelj potrebno je da bude psiho-fizički zdrav, državljanin Republike Srbije, sa završenom srednjom školom, između 27 i 45 godina. Svi naši SOS roditelji ispunili su potrebne kriterijume za dobijanje licence za hraniteljstvo, po programu koji sprovode Centar za porodični smeštaj i usvojenje i nadležni Centar za socijalni rad - ističe Vesna Mraković Jokanović, Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

Ukoliko i vi verujete da se od ljubavi raste i smatrate da bi bili dobar SOS roditelj, detaljnije informacije o ovom pozivu pronađite na: https://sos-decijasela.rs/od-ljubavi-se-raste/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading