(VIDEO) KRIZNI ŠTAB: Najgora situacija u Nišu, Kraljevu, Trsteniku i Vranju

Autor: republika

Vesti

02.10.2020

12:58 >> 13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konferencija za štampu Kriznog štaba povodom situacije sa epidemijom koronavirusa i povećanog broga obolelih počela je u 15 časova.

RepublikaFoto: tanjug

Očekuje se da članovi štaba iznesu najnovije podatke o broju  zaraženih, testiranih, testiranih, preminulih, kao i onih koji su hospitalizovani. 

Povećanje broja zaraženih mogu za posledicu imati i nove mere u borbi protiv virusa kakve su najavljivane zadnjihh dana u medijima. 

Foto: tanjug

Na konferenciji govore ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dr Kon, dr Pelemiš i  dr Janković.

Za poslednja 24 sata testirano je 6.661 osoba, na respiratorima su 23 pacijenta. Od početka epidemije ukupno je do sada preminula 751 osoba. Na bolničkom lečenju trenutno je 281 pacijent. U poslednja 24 sata na bolničko lečenje je primljeno 44 ljudi, a iz bolnica je otpušteno 41 osoba", rekao je Lončar. Ministar je naveo da postoje mesta gde se povećava broj zaraženih.

Trenutno su najveća žarišta koronavirusa u Nišu, Kraljevu, Trsteniku i Vranju.

Dr Predrag Kon je rekao da je korona ušla u 10 škola u Srbiji - 5 osnovnih i 5 srednjih i da je registrovan blagi porast ka trijažnim centrima što znači da je situacija ozbiljnija. On je dodao da je danas na kriznom štabu rečeno da je povećana budnost ali da se zasad još ne zna joće li biti primenjene i neke oštrije mere. 

Foto: tanjug

U Trsteniku su u poslednjih 24 sata registrovana još dva slučaja, a Beograd i dalje prednjači i po broju zaraženih. 

U Kragujevcu je povećan broj pregleda za 50 odsto. Lončar je dodao da u Beogradu takođe raste broj i apelovao na budnost 24 časa.

Foto: tanjug

Dr Srđa Janković je pojasnio da je moguće nepodudaranje jer jedno su dnevni podaci a u međuvremenu se ispostavi da je još neko preminuo od korone za kog se u prvi mah mislilo to nije bio uzrok.

U socijalnim ustanovama zaraženo 36 korisnika i 11 zaposlenih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 36 korisnika i 11 zaposlenih, prenosi ministarstvo rada.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading