ŠTA STVARNO JEDEMO U PEKARAMA? Bivša radnica otkrila pravu istinu - ZGADIĆE VAM SE
Romantične večere u skupim restoranima ili studentski doručci u pekarama bi nakon ovog teksta mogli opasno da vam se zgade, s obzirom da je izvesna Milana otkrila zastrašujuću istinu koja se dešava u kuhinjama ovih objekata.
Naime, Milana i njen bivši dečko su dugo vremena radili kao kuvari, odnosno pekari u restoranima po Beogradu i Pančevu, gde su zaticali neverovatne uslove u kojima se specijaliteti prave.
Ona je rekla kako nije neobično da se redovno bore sa bubašvabama i pacovima na mestima gde se sprema hrana, te da gazde ovih objekata ne mare za higijenske uslove dok god im dobro ide prodaja.
Milana je svoje iskustvo prenela i studentima svih beogradskih univerziteta, koji su se bunili na kvalitet hrane u menzama, te je htela da im približi zbog čega je to tako.
– Strpljivo sam čutala do sada, ali ne mogu, moram da prokomentarišem nešto u vezi sa ovom kritikom na račun menze. Imala sam to zadovoljstvo da jedan period života radim u pekarama, a otprilike u isto vreme (sve je to bilo pre 3-4-5 godina) moj bivši momak je radio u nekoliko restorana kao kuvar. Pobegli smo iz te industrije i on i ja glavom bez obzira, a evo i zašto:
Ti bureci od 100 dinara i pice od 120 koje kupujete u pekari uglavnom se proizvode u prostorijama po kojima bubašvabe gamižu doslovno u rojevima, a protrči tu i tamo neki miš, pa i pacov. Radila sam u pekari u kojoj počneš da praviš sendviče (oni fini „posni“ i slični sendviči u celofanu koji koštaju preko 100 dinara) i ako ti uđe mušterija i moraš te napola sačuvane sendviče da ostaviš na 5 minuta, kada se vratiš, po njima gmiže 10-ak bubašvaba – priča ona.
Bonus video:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (4)
Baki
21.12.2021 11:30
Bilo bi korektno da nama potrošačima kaže koji su to restorani i pekare. Ovako ispada da svi "plivaju" u bubašvabama i pacovima (miševima). Da se možda dotrična ne sveti iz njoj poznatog razloga. Nisam ugostitelj, ali volim, recimo, prazan burek.
Srdjan
21.12.2021 12:49
Najbolja je sopstvena domaća kuhinja.
Petar
21.12.2021 22:23
To se dešava zato što inspektori ne rade svoj posao. Imaju mesečni i godišnji normativ. Koliko su takvih objekata zatvorili? Koliko su kazni napisali? Jeli uopšte vode i imaju evidencije o pregledanim obratima? Jeli inspektore neko kontrolira? Važan je Beograd na vodi i Kula!
Zoran
22.12.2021 10:17
Sve što je napisano je tačno a stanje je i mnogo gore nego što normalan čovek može i zamisliti. Petnaest godina sam radio kao serviser bele tehnike i nisam ušao u kuhinju restorana, pekaru, piceriju ili kiosk za prodaju brze hrane a da je bilo čisto i bez bubašvaba, mrava i miševa (pacova). Kada biste samo znali koliko bubašavaba mili po ledu u ledomatu ne bi vam palo na pamet da ubacite led u vaše piće. ima jedno zanimljivo pravilo, što objekat ima veći promet to je stanje gore. Ja se ne svetim nikome ali morao sam podeliti sa vama moje iskustvo.