JESTE LI PROBALI SOMA NA RAŽNJU?! Momci ulovili kapitalca od 17 kg u Dunavu i spremili ga na neobičan način: Jedva su kosti ostale! (FOTO)
Ekipa momaka sa vikend naselja u Bogojevu upecala je ogromnog soma, pa ga spremili na način koji vam, verovatno, nikada ne bi pao na pamet.
U narodu je poznato da se somovi nazivaju rečnom svinjom, što je verovatno ljubiteljima pecanja sa vikend naselja u Bogojevu poslužila da smisle način kako da pripreme kapitalca od 17 kilograma kojeg su ulovili u Dunavu.
- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije - rekao nam je Dejan, jedan član ekipe i podelio sa ekipom Republike tajnu dobrog ukusa ovog delikatesa:
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
- Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena. U toku pečenja je premazivan mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista.-
Dejan je rekao i da ne može da nam opiše ukus i da specijalitet, ipak, mora da se proba.
- Verujte da su jedva kosti ostale! U planu nam je, ukoliko bude sličnih ulova, da ponovimo - rekao je i obećao da će nas sledeći put ugostiti da isprobamo njihov recept.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)