SVI VOLE DOMAĆE: Kad se radi o pilećem mesu najbolje je kad dolazi baš iz SRBIJE!
Ukusi su različiti kada je reč o delovima pileta, ali svi vole kad je domaće i zato prvenstveno biraju piletinu prirodno uzgojenu u Srbiji.
Znate onaj osećaj kad pogledate neku fotografiju i ona u vama odmah probudi lepe misli, isto tako kad ugledate pile tek izvađeno iz rerne koje cvrči u svom saftu, sačinjenom od raznih začina i mirođija, momentalno vam krene "voda na usta". Još kada znate da je ta piletina domaća, bez aditiva, ili bilo kakvih drugih štetnih supstanci, potpuno proverena i zdrava, ona deluje još ukusnije i primamljivije.
Pileće meso sadrži puno kalijuma i magnezijuma, mnogo više nego što ga ima tamno meso, a pored toga u njemu se nalaze i značajne količine vitamina iz grupe B, a zavisno od ishrane i vitamine rastvorljive u mastima - A, D, E.
Ovo belo meso čini biološki vrednom namirnicom sa malim sadržajem masti i lakom svarljivošću i zbog toga ne čudi što u ishrani vrhunskih sportista upravo preovladava ova vrsta mesa.
Jusein Bolt, Naomi Osaka, Serena Vilijams, Eštin Iton...samo su od nekih vodećih imena različitih sportova, koji su otvoreno govorili o benefitima ishrane u kojoj preovladava pileće meso.
Kod odabira piletine, koja bi se mogla nazvati i superhranom, budući da je pravi izbor kada nastojimo da pripremimo hranljiv, uravnotežen i ukusan obrok, najvažnije je uzeti u obzir da kvalitetno meso nastaje iz jednog složenog procesa koji počinje već na samoj farmi, gde su ključni način uzgoja i kvalitet ishrane. Preporuka je zbog toga da se pri kupovini biraju proizvođači koji primenjuju sistem kontrole koji obezbeđuje nepokolebljiv kvalitet, bezbednost i sledljivost mesa do potrošača.
Upravo zbog toga, nije svako pileće meso jednakog kvaliteta.
VISOK NIVO PROTEINA, BLAG UKUS
Pileće meso važan je izvor hranljivih materija koji sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva ali i za održavanje mišićne mase.
Brojne studije su pokazale da je povećanje unosa proteina jednako srazmerno većoj sitosti, kao i da olakšava gubitak i doprinosi održavanju optimalne telesne težine.
Na sve to, piletina pruža pravi prostor za kulinarsku kreativnost, zbog svog blagog ukusa uklapa se uz različite soseve i začine, te se može pripremiti na više načina nego što možemo u trenutku da zamislimo, i upravo zbog toga, kao deo svakodnevni obrok ne može da dosadi.
PAŽLJIVO BIRAJTE
U moru proizvođača, prednost dajte Perutnini Ptuj, jednom od najpoznatijih proizvođača, jer upravo on kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa.
Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih proizvoda ovog proizvođača.
Nove, moderne, farme, na kojima se uzgajaju pilići, omogućuju još sveobuhvatnije upravljanje proizvodnim lancem od »polja do stola« koji je i osnovna karakteristika ovog proizvođača, čiji se svi proizvodni procesi odvijaju se i završavaju u Srbiji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)