SRBIJA SUTRA PONOVO NA METI JEZIVE OLUJE! NIJE SUPERĆELIJSKA, EVO KAKO SE ZOVE: Najveća opasnost u OVIM područjima (MAPA)

Autor:

Vesti

20.07.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra bi oluje bile u izolovanijoj formi

SRBIJA SUTRA PONOVO NA METI JEZIVE OLUJE! NIJE SUPERĆELIJSKA, EVO KAKO SE ZOVE: Najveća opasnost u OVIM područjima (MAPA)

Foto: MUP, printscreen

Nakon jučerašnjeg nevremena koje je ostavilo razorne posledice, prema najavama meteorologa sutra se očekuje ponovo regeneracija energije, uz još brže visinske vetrove.

Ponovo će oblast od severa Italije, preko Slovenije, unutrašnjosti Hrvatske, juga Mađarske i Vojvodine biti u centru pažnje.

Kako se navodi, sutra bi oluje bile u izolovanijoj formi, po tipu superćelija, pa bi glavna opasnost bili grad od preko 5 cm u prečniku i siloviti vetar u zoni grada.

Za sada deluje da bi ista mesta, kao i prošle nedelje, bila na putanji oluje. Nevremena će predveče ući na prostor Bačke i brzo se kretati ka Rumuniji.

Inače prema najnovijim informacijama stručnjaka jučerašnji olujni sistem, koji je prešao preko velikog dela Srbije, nije bio superćelija (izgubio je te karakteristike blizu granice sa Srbijom), kako se masovno navodi, već BOW ECHO - dugačka struktura olujnih oblaka u obliku luka, koja brzo napreduje i proizvodi štetne vetrove.

Foto: printscreen

Mapa - prognozirana lokacija rotirajuće uzlazne struje oluja u Bačkoj

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading