ZA TE PARE MOŽE DA SE KUPI MINIMUM TRI KILA LUKA! Cena lukovine pred Uskrs zapanjila Srbe! DA LI JE OVO REALNO!?

Autor:

Vesti

25.04.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lukovina, neizostavan element pri farbanju jaja za Vaskrs, izložena je na mnogim rafovima, ali cene su daleko iznad očekivanja.

ZA TE PARE MOŽE DA SE KUPI MINIMUM TRI KILA LUKA! Cena lukovine pred Uskrs zapanjila Srbe! DA LI JE OVO REALNO!?

Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Kako se Veliki petak i Vaskrs bliže, prodavnice su se već snabdele proizvodima za ovaj praznik. Međutim, visoke cene lukovine iznenađuju mnoge potrošače, dok se rasprava o opravdanosti troškova razbuktava među građanima.

Lukovina, neizostavan element pri farbanju jaja za Vaskrs, izložena je na mnogim rafovima, ali cene su daleko iznad očekivanja. U jednom od najpoznatijih supermarketa u Beogradu, cena ljuske crnog luka iznosi čak 220 dinara za samo 50 grama, dok je na akciji snižena na 150 dinara. Iskusnije domaćice tvrde da je ova količina dovoljna za farbanje oko 15 jaja.

Ova cena je izazvala oštru reakciju među potrošačima.

Penzionerka Mirjana iz Beograda izražava svoje nezadovoljstvo ovakvim cenama, ističući da je neprihvatljivo da se na lukovini zarađuje na sirotinji.

- Ovo je sramota i da se prodaje i da se kupuje, jer do Vaskrsa možete i sami da je skupite -  zaključuje Mirjana za Kurir.

Sa deset dana do Velikog petka, potrošači ostaju u iščekivanju da li će se cene proizvoda neophodnih za pripremu Vaskrsa stabilizovati ili će nastaviti da rastu. Ovo pitanje ostaje predmetom pažnje, dok potrošači nadaju se da će se situacija poboljšati.

- Za te pare kupiš tri kilograma luka. Malo im fali da počnu da pakuju magle u kese i da prodaju - istakla je jedna zapanjena žena u prodavnici.

- Odeš pored, kupiš jedan luk i napuniš kesu sa ljuskama. Ludilo samo 220 dinara. Čega se neće setiti da izmame novac narodu - dobacila je druga. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading