STIŽE NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE! Za manje od dve nedelje stižu paketi!

Autor:

Vesti

07.05.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paketi solidarne pomoći ove godine će biti dodeljeni ranije nego prethodnih godina, što je važna promena za penzionere koji se oslanjaju na ovu vrstu pomoći.

STIŽE NOVA POMOĆ ZA PENZIONERE! Za manje od dve nedelje stižu paketi!

Foto: Shutterstock

Bliži se dan kada će početi podela paketa socijalne pomoći za više od 55.000 penzionera u Srbiji. Rang-liste sa imenima penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost” objavljene su 30. aprila na oglasnim tablama udruženja, a rok za prigovore je u toku.

Konačne liste će biti objavljene već 10. maja, nakon čega će priprema paketa biti brza, a podela će početi već 20. maja.

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći bio je da visina penzije ne prelazi 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija, koja ne prelazi najniži iznos penzije. Takođe, prioritet imaju i korisnici penzija koji su stariji.


Paketi solidarne pomoći ove godine će biti dodeljeni ranije nego prethodnih godina, što je važna promena za penzionere koji se oslanjaju na ovu vrstu pomoći. Sadržaće osnovne namirnice i sredstva za higijenu i biće jednoobrazni, a za njih su izdvojena sredstva u visini od čak 111 miliona dinara. Prošle godine je za ove namene utrošeno 51 milion dinara, pa se očekuje da će ih dobiti znatno veći broj korisnika u odnosu na prethodne godine.

Podela paketa socijalne pomoći za penzionere u Srbiji predstavlja važan korak u obezbeđivanju pomoći za one kojima je to najpotrebnije. Uz proširenje kriterijuma za dodelu, kao i značajno povećanje sredstava za ove namene, ova inicijativa ima za cilj da olakša život penzionerima i pruži im adekvatnu podršku u teškim vremenima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading