TUGA! Umro Mihailo Erić!

Autor:

Vesti

06.06.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svet televizije ušao je na nagovor Zaharija Trnavčevića i počeo je kao njegov saradnik za emisiju o poljoprivredi.

TUGA! Umro Mihailo Erić!

Foto: RTS/printscreen

Novinar i nekadašnji urednik Informativnog programa Radio-televizije Beograd Mihailo Erić preminuo je juče u 82. godini u Beogradu.

Rođen je 5. jula 1942. godine u Sevojnu. Srednju poljoprivrednu školu završio je u Požegi, a diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, na kojem je izabran za asistenta.

U svet televizije ušao je na nagovor Zaharija Trnavčevića i počeo je kao njegov saradnik za emisiju o poljoprivredi, piše RTS.

Erić je, potom, postao voditelj i urednik emisije "Znanje imanje". Vodio je i emisiju "Izbor sredom", kao i politički magazin "Monitor", koji je bio ogledalo tadašnjih političkih, ekonomskih i društvenih zbivanja.

- Zaharije Trnavčević, naš poznati i divni novinar, snimajući tamo nešto, upoznao je Erića, pa mu se dopao i rekao je - slušaj što ti ne bi došao na televiziju. Tako da je on doveo Mihaila sa Poljoprivrednog fakulteta na televiziju. Bio je veliki profesionalac, divan čovek i da su ga voleli ljudi i on je voleo ljude - kaže Čedo Filipović, snimatelj RTS-a u penziji.

Sa mesta glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa Televizije Beograd smenjen je nakon Osme sednice Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije, 1987. godine. Na RTS-u je ostao do 1989. godine.

Godinama je uređivao Drugi Dnevnik, a potom dolazi na mesto glavnog urednika Informativnog programa.

Kolege novinari se na društvenim mrežama opraštaju od Erića rečima da je bio veliki profesionalac, najbolji urednik i deo istorije Televizije Beograd.

- Sećam ga se iz sobe 200, nikad nije sedeo u nekoj kancelariji za glavne urednike, nego među nama i diskutovao o svemu, o svakoj našoj rubrici, o svakom našem prilogu, konsultovao se sa montažerima, snimateljima, realizatorima kako da najbolje napravimo prilog - rekla je Ljiljana Jovanović, novinarka RTS-a u penziji.

u subotu, 8. juna, u Sevojnu u 12 sati. Ispraćaj iz kapele na Novom groblju u Beogradu je u petak, 7. juna, u 10 sati, dok opelo počinje u 10.30.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading