"ČULI SMO ŠUŠTANJE, STAO NAM JE DAH": Ovako izgleda potraga planinara za nestalim Milanom Đorđevićem! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.06.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija, vatrogasci, planinari i psi tragači uključeni su u potragu za nestalim muškarcem

"ČULI SMO ŠUŠTANJE, STAO NAM JE DAH": Ovako izgleda potraga planinara za nestalim Milanom Đorđevićem! (FOTO)

Foto: Printscreen/facebook/Niška Inicijativa

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje već deset dana, a značajna podrška u ovoj akciji dolazi od policajaca, vatrogasaca, pripadnika Gorske službe spašavanja, ali i od šumara, planinara, alpinista, prijatelja i rođaka.

Srđan Igić iz Bele Palanke, jedan od učesnika u potrazi, ističe da je teren na Suvoj planini veoma zahtevan. Uprkos naporima planinara da pretraže podnožje Suve planine, stazu koja vodi iz sela Veta do Bojaninih voda, kao i strmu dolinu, nažalost, tragovi nestalog čoveka nisu pronađeni.

- Milan Jovanović iz Pirota, Marko Milošević i ja, tragali smo za Milanom u samom podnožju Suve planine, na potezu od manastira Uspenja Presvete Bogorodice u selu Veta do osmatračnice na Bojaninim vodama. Popeli smo se do Bojaninih voda stazom koja vodi iz Vete. Staza je većim delom jedva vidljiva, urasla je u visoku travu i žbunje jer njome retko ko prolazi. U povratku smo se vraćali dolinom koja je veoma strma. Taj teren je jedan od najnepristupačnijih na kojima smo do sada bili, a svi već godinama planinarimo. Duž udoline ima jama, vode i popadalih stabala, mnogo lišća. Nažalost, nismo pronašli tragove nestalog čoveka - izjavio je Srđan.

Marica Đorđević, majka nestalog Milana, izrazila je svoju tešku situaciju, ističući da je njen sin nestao sa samo sa ključevima u rukama, ostavivši telefone i novčanik kod kuće.

- Mnogo je teško. Otišao je od mene na posao u ponedeljak 10. juna oko 9.30 sati. Od tada ne znam ništa o njemu sve ovo vreme, samo se nadam i molim Bogu da je živ - izjavila je Marica.

Siniša Đorđević, Milanov otac, istakao je da su alpinisti intenzivno pretraživali planinske vrhove i litice, ali tragovi nisu pronađeni. Čak ni snimanje iz vazduha ili potraga sa psima tragačima nisu dali rezultate.

- Nikakav trag nismo našli, a plašili smo se da se nije, ne daj bože, okliznuo sa staze koja vodi ka nekom od vrhova i pao na liticu. Nije pronađen nikakav trag ni u podnožju litica, a neke od njih visoke su i po 200 metara - rekao je Siniša i dodao:

- Bili su vojni policajci sa svojim psom, bio je jedan čovek sa svojim psom, za koji kaže da je baš uspešan u pronalaženju. Međutim, ništa. Sa tim čovekom i psom spustili smo se sa planine do manastira u selu Veta, ali ništa. Svakako i veliki je prostor u pitanju, ima mnogo drveća, bujna je vegetacija. Nemoguće je da se sve to obiđe. Mi smo uglavnom gledali tamo gde su staze, ali imate delove šume gde niko ne prolazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading