LEDENI ŠOK NAKON PLUS 40! Evo šta čeka SRBIJU, nimalo dobro prognoze za naredne dane - temperaturni rolerkoster će izazvati veliku zdravstvenu pometnju nakon ove promene!

Autor:

Vesti

22.06.2024

06:11 >> 06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kada nam stiže zahlađenje!

LEDENI ŠOK NAKON PLUS 40! Evo šta čeka SRBIJU, nimalo dobro prognoze za naredne dane - temperaturni rolerkoster će izazvati veliku zdravstvenu pometnju nakon ove promene!

Foto: shutterstock, RHZ/printscreen

U subotu, 22. juna, Republički hidrometeorološki zavod najavljuje veoma toplo i sparno vreme u celoj Srbiji, sa pretežno sunčanim intervalima. Ipak, jutarnje časove u Bačkoj obeležiće promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost slabih kišnih padavina na pojedinim mestima. Od sredine dana, na severu i zapadu zemlje, pa kasnije i u ostalim regionima, očekuje se lokalno formiranje pljuskova praćenih grmljavinom. U pojedinim delovima Vojvodine i zapadne Srbije, ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do grmljavinskih nepogoda. Vetar će uglavnom biti slab, ali će u košavskom području biti umeren, dok se na jugu Banata i u donjem Podunavlju očekuje povremeno i jak jugoistočni vetar. Temperature će se kretati u rasponu od 19 do 40 stepeni Celzijusovih.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu, očekuje se pretežno sunčano vreme praćeno visokim temperaturama i sparnom atmosferom. Posle podne, u pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura biće oko 37 stepeni.

U narednih nedelju dana, vreme će zadržati karakteristike promenljivosti i nestabilnosti, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Za nedelju se najavljuju i moguće vremenske nepogode, poput grada, intenzivnih pljuskova i olujnog vetra u zoni pljuska, s većom verovatnoćom u krajevima južnije od Save i Dunava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading