TURISTIČKA SEZONA DONOSI I GUŽVE: Kamiondžijama ovaj prelaz kao iz PAKLA, čekanje na skoro 40 stepeni!

Autor:

Vesti

23.06.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovom prelazu kamioni čekaju i do 7 sati!

TURISTIČKA SEZONA DONOSI I GUŽVE: Kamiondžijama ovaj prelaz kao iz PAKLA, čekanje na skoro 40 stepeni!

Foto: Tanjug/J. PAP

U nedelju se očekuje manji broj vozila i nešto slabiji intenzitet saobraćaja, ali prema najavama Auto-moto saveza Srbije, u drugom delu dana se očekuje pojačan saobraćaj na prilazima gradova i većih naseljenih mesta. Ovo je važno imati u vidu prilikom planiranja putovanja, kako bi se izbegla moguća zadržavanja.

Tokom vikenda i turističke sezone, putevi su najopterećeniji, posebno autoputevi i magistralni pravci koji vode ka zemljama Egejskog, Jadranskog i Crnog mora. Ovo može rezultovati povremenim dužim zadržavanjima na graničnim prelazima i naplatnim rampama, što treba imati u vidu prilikom planiranja puta.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, kamioni se najviše zadržavaju na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje, i to sedam sati. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža, što je važno imati u vidu prilikom planiranja transporta i putovanja ka inostranstvu. Ove informacije mogu biti od koristi kako bi se izbegla nepotrebna čekanja i optimizovao tok putovanja.

Podsećamo, vreme u Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali vrlo nestabilno, pa će oblačni razvoji sa pljuskovima i grmljavinom lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.

Van grmljavinskih razvoja, vetar će biti u skretanju na slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 18 do 23, a najviša od 30 na severu i zapadu Srbije do 36 stepeni Celzijusa na istoku i jugoistoku zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading