PRONAĐEN ANDRIJA IZ RESNIKA! Oglasila se majka!

Autor:

Vesti

27.06.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je pronađen nakon 15 sati potrage!

PRONAĐEN ANDRIJA IZ RESNIKA! Oglasila se majka!

Foto: Privatna arhiva

Dečak Andrija S. (14) poslednji put je viđen juče na brdu Resniku oko 19 sati, potraga za dečakom je otpočela, ali je majka nakon pisanja apela objavila srećne vesti na svom profilu.

"Hvala svim dobrim ljudima koji su se angažovali i dali sve od sebe da nam pomognu da nađemo našeg Andriju, dete je pronađeno živo i zdravo", napisala je majka nakon što su i mediji preneli vest o nestanku.

Kako je ranije objavljeno u apelu, on je visok oko 167 centimetara, a u trenutku nestanka nosio je braon duks, crnu trenerku i bele patike.

Ceo slučaj bio je prijavljen policiji, ali na svu sreću nakon 15 sati od nestanka majka je objavila srećne vesti.

Šta raditi u slučaju nestanka deteta?

U slučaju nestanka tinejdžera ili deteta, važno je brzo i efikasno reagovati. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti:

Ostati smiren: Panika može ometati racionalno razmišljanje. Pokušajte ostati pribrani.

Pretražiti okolinu: Proverite sve moguće lokacije gde dete često boravi – komšije, prijatelji, obližnji parkovi, prodavnice.

Kontaktirati prijatelje i porodicu: Pozovite prijatelje, rodbinu i druge poznanike da provere da li su možda videli dete.

Obavestiti policiju: Ako dete ne možete naći u prvih nekoliko sati, odmah obavestite lokalnu policiju. Dajte im sve dostupne informacije, uključujući opis deteta, odeću koju je nosilo i poslednju poznatu lokaciju.

Pripremiti informacije: Pripremite nedavne fotografije deteta i sve relevantne podatke kao što su visina, težina, boja kose, posebni znaci prepoznavanja, odeća koju je nosilo.

Kontaktirati škole i druge institucije: Obavestite školu, sportske klubove i druge organizacije gde dete učestvuje.

Koristiti društvene mreže: Objavite informacije o nestanku deteta na društvenim mrežama. Zamolite ljude da podele objavu.

Pratiti savete policije: Saradnja sa policijom je ključna. Pratite njihove savete i uputstva.

Kontaktirati medije: Ako je prošlo mnogo vremena, kontaktirajte lokalne medije da pomognu u širenju informacije o nestanku.

Pripremiti se za najgore, ali se nadati najboljem: Budite spremni na sve moguće ishode, ali se nadate najboljem. Pružite podršku porodici i ostanite optimistični.

Uvek je bolje preduzeti sve mere predostrožnosti i delovati brzo kako bi se povećale šanse za brzo i sigurno pronalaženje deteta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading