"KAŠALJ SE PRETVORIO U PSEĆI LAVEŽ"! Majka čije je dete otrovano u akva parku "Petrolend" ispričala dramatične scene kroz koje su prošli: "Nakon što su se požalili, poslati su kući"

Autor:

Vesti

28.06.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su potvrdili da su simptomi ukazivali na trovanje hlorom te su deca zadržana u bolnici radi daljeg praćenja stanja.

"KAŠALJ SE PRETVORIO U PSEĆI LAVEŽ"! Majka čije je dete otrovano u akva parku "Petrolend" ispričala dramatične scene kroz koje su prošli: "Nakon što su se požalili, poslati su kući"

Foto: Shutterstock, Printscreen/Youtube/ Top Experiments

Prošlog dana, akva park Petrolend u Bačkom Petrovcu bio je poprište neugodnog događaja kada je 40 do 50 mališana nakon kupanja počelo da pokazuje simptome trovanja. Pretpostavlja se da su uzrok ovog problema bila isparenja hlora koja su izazvala kašalj, nagon za povraćanjem, peckanje očiju i svrab kod dece.

Neugodnosti u akva parku

Majka jednog od mališana iznela je svoje iskustvo, ističući da su deca došla u akva park oko 11 časova i da su već oko 16 sati počela da osećaju neprijatne simptome. Nakon što su se požalili trenerima, deca su izvedena napolje. Prema njenim rečima, prostorija sa zatvorenim bazenom nije bila dovoljno provetrena, što je verovatno uzrokovalo isparenja hlora.

- Četrdesetoro do pedesetoro dece juče je bilo sa klubom na završnici sezone u zatvorenom bazenu akva parka Petroland u Bačkom Petrovcu. Imali su u planu da juče malo uživaju i da to bude lepa završnica sezone, međutim na kraju nam je svima preselo - započela je priču mama ovog dečaka, pa nastavila:

- S obzirom na to da su usled lošeg vremena, otišli na zatvoren bazen kako bi uživali na kraju sezone, pretpostavlja se da su se deca otrovala usled isparenjima hlora, vrata u toj prostoriji gde se nalazi bazen, nisu bila otvorena, kao i prozori. Nakon što su se deca požalila na simptome, poslata su kući.

Jedna od majki ispričala je da je njen sin nakon povratka kući nastavio da kašlje, što ih je navelo da odmah potraže medicinsku pomoć. Lekari su potvrdili da su simptomi ukazivali na trovanje hlorom te su deca zadržana u bolnici radi daljeg praćenja stanja.

- Isprva smo mislili da nije ništa strašno, pa smo mu po starinskom načinu dali prvo mleko, okupao se i mislili smo da će sve biti u redu. Međutim kašalj se pretvorio bukvalno kao pseći lavež, to me je uplašilo i odvela sam ga odmah u bolnicu. Urađene su sve analize, snimljena su mu i pluća, gde se vide određene promene, zbog toga je i zadržan u bolnici - ispričala je ova mama.

Majka je istakla da je dečja bolnica u Novom Sadu pružila izuzetnu brigu za sve mališane koji su se obratili za pomoć, naglašavajući da su lekari učinili sve da se deca osećaju bolje.

- Moj sin je primio infuziju, inhaliran je i danas je dobro, biće uskoro pušten iz bolnice. Inače, sa nama su juče bila još dva dečaka koja su takođe zadržana, kao i radnica koja radi u Petrolandu. Ono što je zanimljivo jeste da se devojka uopšte nije kupala, ona je stajala na toboganima, stoga se pretpostavlja da je u pitanju upravo trovanje isparenjem hlora - rekla je sagovornica, pa nastavila:

- U akva parku je bilo 40-50 dece uzrasta 12 godina, svi su imali simptome trovanja, neko blaže, nego jače, zavisi kako je ko podneo, vrlo je moguće da će se pojedina deca tek javljati sa nekim simptomima. Pre dve godine se dogodilo isto, samo mi tada nismo bili prisutni, ali nažalost, sada smo osetili na svojoj koži - istakla je mama ovog dečaka i uputila takođe sve pohvale za dečiju bolnicu Novi Sad, koji su se na najbolji mogući način pobrinuli za svu decu.

(Republika/Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading