GRCI NEĆE SRBINU DA OPROSTE 20.000 EVRA KAZNE! Oglasilo se tamašnje društvo za zaštitu životinja: "OVO JE ZA NAUK SVIMA, UNAKAZIO JE PAPAGAJIMA KRILA"!

Autor:

Vesti

04.07.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je navodno brinuo o pticama kao članovima svoje porodice, vodeći ih sa sobom gde god je išao i pružao im ljubav i pažnju. Međutim, Grci tvrde drugačije.

GRCI NEĆE SRBINU DA OPROSTE 20.000 EVRA KAZNE! Oglasilo se tamašnje društvo za zaštitu životinja: "OVO JE ZA NAUK SVIMA, UNAKAZIO JE PAPAGAJIMA KRILA"!

Foto: Uprava carina

U Srbiji je juče odjeknula vest da je neimenovani Srbin kažnjen je sa 20.000 evra u Grčkoj jer je koristio dva papagaja ara za animiranje i slikanje sa turistima.

 

 

Danas se oglasio njegov prijatelj iz Pefkohorija koji je rekao da je to nepravedno i da je Srbin imao je sve potrebne dozvole za prelazak granica i boravak svojih ljubimaca u u ovom gradu. 

Mladić je navodno brinuo o pticama kao članovima svoje porodice, vodeći ih sa sobom gde god je išao i pružao im ljubav i pažnju.

Prema izvoru iz Grčke, mladić je proveo oko mesec dana na gradskom šetalištu sa papagajima pre nego što je kažnjen. On je često fotografisao turiste sa svojim egzotičnim pticama, naplaćujući pet evra po fotografiji, što je privlačilo pažnju i simpatije posetilaca plaže.

Navodno neko ga prijavio, iako ništa nažao nije životinjama učinio.

Međutim, kako je otkrila tamošnja organizacija za zaštitu životinja Animal Rescue and Defence Skuad, kod koje se sad papagaji nalaze posle oduzimanja od Srbina, to nije baš tako.

- Krila su im unakažena. Jako nam je žao što neki pišu da ono što smo učinili nije u redu, očito misle da je ispravno odseći perje životinjama i koristiti ih za zaradu. Smatramo da je ovo neprihvatljivo, smatramo to flagrantnim kršenjem prava životinja i nastavićemo goniti sve koji to rade na štetu životinja - rekli su oni i dodali: 

- Juče smo aktivno učestvovali u izuzetno uspešnoj operaciji koja je imala najbolji ishod zajedno sa grčkom policijom. Uz besprekornu saradnju svih nas, po nalogu tužioca, oduzeta su dva papagaja Makao, koji su korišćeni u profitne svrhe na plaži u Pefkohoriju. Podneta je tužba zbog neuslovnog držanja dva papagaja i pasovnog zlostavljanja. Po nalogu tužioca, životinje su oduzete i naravno počionilac ovih dela je kažnjen po članu 14, zakona 4830/2021 u iznosu od 20.000€. Nadajmo se da će ovo pomoći da se smanji fenomen korištenja životinja za spekulacije i zaradu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading