SRPSKI TURISTI I EPIDEMIJA IZGUBLJENIH BURMI: Dok se traži vlasnik, mnogi veruju da su OVI znaci baš loši

Autor:

Vesti

07.07.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne valja se"

SRPSKI TURISTI I EPIDEMIJA IZGUBLJENIH BURMI: Dok se traži vlasnik, mnogi veruju da su OVI znaci baš loši

Foto: Shutterstock

Srpske turiste gotovo svake sezone letovanja u Grčkoj zahvati epidemija izgubljenih burmi, a najčešće su u pitanju muške burme.

Pronađena burma u Polihronu. Na burmi je ugravirano ime i datum venčanja! Neka se javi vlasnik-ca. Nakon provere, biće vraćena! - napisao je jedan gospodin u Fejsbuk grupi "Grčka Info".

Kao i uvek, ima mnoštvo šaljivih komentara, ali i onih "sujevernih":

Možda vlasnik/ca ne želi da je nađe - navodi se u jednom od komentara.

U komentarima se javila i jedna žena koja je izgubila burmu, ali je ustanovljeno da to ipak nije njena.

Burma je sigurno muška, jer ima ugraviran datum. Čisto kao podsetnik - glasi jedan komentar, prenosi Kurir.

Jedna gospođa navela je da je sezona izgubljenih burmi zvanično otvorena, a druga da to nikako "ne valja po supružnika".

Šta ne treba raditi sa burmom? Saznajte šta kažu verovanja!

Burma nije samo simbol braka, već i znak ljubavi, poverenja i vernosti. Pa tako ne iznenađuje što su mnoga verovanja i običaji vezani za ovaj prsten. Ako ste sujeverni ili verujete u znake koje su poštovali naši preci, evo šta nikako ne bi trebalo da radite sa burmom ukoliko želite da imate srećan, harmoničan i dugovečan brak:

Identične burme: Prvo verovanje kaže da burme mlade i mladoženja ne bi trebalo da se razlikuju. Ako je nevestin prsten deblji od mladoženjinog, smatra se da to može negativno uticati na harmoniju u porodici.

Ne dajte burmu drugima: Ni pre ni posle venčanja ne bi trebalo da date burmu drugima da je isprobavaju. Veruje se da time njen vlasnik poklanja svoju bračnu sreću, a u zajednicu unosi svađe i skandale. Ako ipak nije moguće da odbijete nekoga, ne prenosite burmu iz ruke u ruku, već je stavite na neku površinu.

Jednostavni prstenovi: Jednostavni i glatki prstenovi su najpogodniji za burme. Veruje se da oni koji nose ovakve prstenove će imati "gladak" porodični život, bez trzavica. Ako je burma napravljena od dve vrste zlata, smatra se da je to loš znak i da supružnici neće biti iskreni jedno prema drugom.

Skidanje burme: Po starom sujeverju, venčano prstenje nikada ne treba skidati, ali postoje i druga mišljenja. Ako prsten nosite stalno, može negativno uticati na zdravlje blokirajući protok energije. Preporučuje se da ga ne nosite više od četiri sata dnevno. Ako jedan od supružnika izgubi prsten, potrebno je napraviti njegovu tačnu kopiju što pre, najkasnije u roku od nedelju dana.

Pronađena burma: Ako pronađete nečiju burmu, veruje se da ćete se vi ili neko u vašoj porodici uskoro oženiti ili udati. Pronađenu burmu ne treba čuvati niti nositi; bolje je pretopiti je za neki drugi komad nakita.

Nikada ne bacajte burmu: Supružnici kada se žestoko posvađaju, znaju u besu baciti burmu, ali prema sujeverju, ovaj gest nije dobar. Ne bi trebalo da se tako ponašate prema stvari koja bi trebalo da bude vaš talisman i da vas štiti od loših ljudi i događaja, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading