"IMA MNOGO MOMAKA KOJI ŽELE DA SRBIJA BUDE BEZBEDNA!" Žandarm-heroj izašao iz bolnice, URUČENA MU PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.07.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Jevremović, pripadnik Žandarmerije koji je zaustavio teroristički napad u Beogradu, danas je izašao iz bolnice.

"IMA MNOGO MOMAKA KOJI ŽELE DA SRBIJA BUDE BEZBEDNA!" Žandarm-heroj izašao iz bolnice, URUČENA MU PLAKETA ZA IZUZETAN DOPRINOS! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Počasni prijem za žandarma Miloša Jevremovića održava se u zgradi Odreda Žandarmerije u Beogradu od 11.30, a Jevremovića je dočekao Ivica Dačić, ministar policije.

Obraćanje Miloša Jevremovića

- Zahvalan sam predsedniku Vučiću, koji je došao da me obiđe. Ima ovde još mnogo momaka koji su vredni i koji žele da Srbija bude bezbedna. Hvala još jednom svima - rekao je.

Obraćanje ministra policije

- Hvala bogu, kao što smo svi pratili, Milošu je, iako je bio ranjen u vrat, uz božju milost i sreću, operacija bila uspešna. Za nas je najbitnije da je uspeo da sačuva život, ali i da prikaže veliko herojstvo i onesposobi teroristički akt.

-  Dirnuo me je doček njegovih kolega. Čitavo naše društvo se divilo Miloševom herojstvu. Predsednik Vučić je najavio da će ga odlikovati, i to će se desiti uskoro.

- Želim da zahvalim i predsedniku i premijeru, koji su izražavali interes i posećivali našeg Miloša u bolnici.

- Posle sagledavanja tog nivoa pretnji koji je sada umeren, ja sam potpisao odluku da se ukine crveni alarm, da se pređe na žuti nivo, umereni stepen opasnosti. 

- Prilikom akcije koja je sprovedena, privedeno je više lica za koje su sumnja da su u grupi vehabija. Neka od tih lica su zadržana. Reč je o onima koji za ideola imaju Islamsku državu. Pratićemo sve te aktivnosti vezane za terorizam, kao i BIA.

- Naša Žandarmerija je pokazala da država u punoj meri može da računa na naše kapacitete, i da je Žandarmerija dobro obučena. 

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrelom u vrat. Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan.

Zvaničnici i stručnjaci smatraju da je pribranost žandarma sprečila mnogo veći napad koji je Miloš potencijalno spremao nakon "tihog ubistva".

Ekipa Republike razgovarala je s roditeljima teroriste nekoliko dana nakon napada, a neutešni roditelji zapitkivali su u kakvom je stanju ranjeni policajac.

- Sve smo pokušali što smo mogli i znali da spasemo sina jedinca. Borili smo se svim silama. Nismo uspeli i sada smo roditelji ubijenog teroriste. S tim moramo da živimo, iako nemamo razloga za život - rekla je njegova majka Biljana i dodala:

- Ostali su siročići, dvoje dece, unuk koji će sad godinu i nerođena beba, o njima neprestano mislim. Sumnjam da im majka ima takođe pogrešna razmišljanja. Trebalo je Miloš nas da ubije, pa to da radi što su ga naučili pogrešni ljudi. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading