INSTAGRAM REKAO ''NE''! Popularna platforma rešila da se ODUPRE novom trendu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.07.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena socijalna platforma Instagram ne planira da menja svoje poslovanje, te nastavlja da primenjuje dosadašnju praksu koja se pokazala kao dobra.

INSTAGRAM REKAO ''NE''! Popularna platforma rešila da se ODUPRE novom trendu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek popularne platfome Instagram, Adam Moseri, istakao je da nije u planu menjanje dosadašnje parkse.

Naime, on je rekao da Instagram ne planira da se fokusila na video sadržaj dugačkog formata, jer bi prema njegovim rečima, to moglo "da podrije ključni identitet platforme u procesu povezivanja ljudi sa prijateljima".

Kako navodi Moseri, kratka forma je fokus platforme. Iako je moguće na feed okačiti Instagram video klipove duže od sat vremena, Instagram je sprovodio  eksperimente sa dužim video klipovima preko IGTV-a, pre nego što je ta aplikacija ugašena, kratka forma je ono gde se kompanija pronalazi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Mosseri (@mosseri)

Dalje, Moseri kaže da su dva glavna cilja Instagrama da pomogne korisnicima da se povežu sa prijateljima i da im pomogne da istraže svoja interesovanja, a to se najbolje pokazalo kroz formu kratkog videa. Dodaje da su ta dva "posla" simbiotična, jer je moguće poslati video koji vam se sviđa prijatelju kome bi isti video takođe mogao da se svidi.

S druge strane, video dugog formata (video klipovi koji su duži od 10 minuta ili deluju više kao TV emisija) nisu u simbiozi sa Instagramom i dva gore istaknuta posla i zbog toga Instagram neće forsirati taj format, ističe Moseri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading