U TOPOLI PRVI PUT RESTRIKCIJA VODE! Nekoliko sela i grad bez snabdevanja zbog duplirane potrošnje

Autor:

Vesti

12.07.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sinoć su isključenja počela i u samoj varoši

U TOPOLI PRVI PUT RESTRIKCIJA VODE! Nekoliko sela i grad bez snabdevanja zbog duplirane potrošnje

Foto: Photo by Sasikan Ulevik on Unsplash

Nekoliko sela u opštini Topola su trenutno bez vode zbog uvedenih restrikcija, a od sinoć su isključenja počela i u samoj varoši. Trenutno nema vode u mesnim zajednicama Plaskovac, Vinča, Lipovac, Meterize, Mitrovčić, Vaganac i Žabare.

Prema informacijama iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Topola, potrošnja vode je u poslednjim danima duplirana, što je dovelo do potrebe za restrikcijama. Dalibor Kocić iz JKP Topola je objasnio da je regularna potrošnja vode oko 25 litara u sekundi, dok je poslednjih dana prelazila 40 litara. Iako su svi raspoloživi izvori uključeni i proizvodnja vode se kreće između 25 i 28 litara u sekundi, to je još uvek nedovoljno zbog povećane potrošnje.

Kocić je naglasio da je situacija teška zbog loše hidrološke godine sa malo padavina i dodao da su mnoge opštine već uvele restrikcije. Restrikcije će se nastaviti i narednih dana u periodu od 23 do 8 sati.

Da bi obezbedili minimalnu količinu vode za korisnike u seoskim područjima, postavljene su kace sa vodom na sledećim lokacijama:

  • Žabare – kod Doma
  • Panjevac – kod "bunara"
  • Mitrovčić – raskrsnica (skretanje za groblje)
  • Lipovac – kod škole

Tokom sledeće nedelje, JKP Topola planira da nastavi sa postavljanjem kace na preostalim lokacijama u seoskim područjima. Cisterna sa pitkom vodom će biti u pripravnosti tokom svih dana u nedelji. Potrošači u seoskim područjima mogu se obratiti predsednicima mesnih zajednica ako je potrebno dopuniti postavljene kace.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading