LISICE POSETILE DOMAĆINSTVO NA AVALI: Ušle su nam u dvorište bez pardona (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.07.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte kako ih hrane

LISICE POSETILE DOMAĆINSTVO NA AVALI: Ušle su nam u dvorište bez pardona (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

Na Avali su se pojavile dve lisice koje su ušle u dvorište kuće. Njihovo prisustvo, iako može izgledati kao neočekivano iznenađenje, može imati jednostavno objašnjenje - moguće je da su lisice došle u potrazi za hranom i vodom.

U snimku koji je zabeležen, vidimo kako lisice slobodno istražuju dvorište. Jedna od njih se približava devojci koja sedi na travi i drži komad hrane u ruci. Iako se lisica ne usuđuje odmah da priđe, očigledno je da je gladna i pomalo nepoverljiva, što je čini opreznom.

 

Kako postupiti ako vas divlje životinje iznenade u dvorištu?

Ako se nađete u situaciji gde divlje životinje, poput lisica, ulaze u vaš prostor, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste se osigurali i sprečili dalje neugodnosti:

Redovno čistite dvorište: Da biste smanjili šanse za dolazak divljih životinja, važno je da dvorište bude redovno čišćeno. Uklonite sav otpad, uključujući ostatke hrane i smeće, koji mogu privući divlje životinje. Ako su lisice pronašle izvor hrane, moguće je da će se vraćati na isto mesto.

Ne Ostavljајte hranu na otvorenom: Ako imate kućne ljubimce, obavezno uklonite sav preostali obrok nakon što završe sa hranjenjem. Ostavljanje hrane na otvorenom može privući ne samo lisice, već i druge divlje životinje poput ptica i pacova.

Osigurajte kontejner za smeće: Koristite kontejner za smeće sa čvrstim poklopcem koji se može zatvoriti. Ako su kontejneri za smeće lako dostupni divljim životinjama, one mogu biti motivisane da istraže i pronađu hranu.

Uklonite izvore vode: Ako imate posude sa vodom na otvorenom, kao što su oni za kućne ljubimce ili za zalivanje, pokušajte da ih sklonite ili prebacite na mesto koje nije lako dostupno divljim životinjama. Voda može privući divlje životinje, pogotovo u sušnim periodima.

Obratite se stručnjacima: Ako primetite da divlje životinje redovno dolaze u vaš prostor, najbolje je da se obratite lokalnim službama za kontrolu divljih životinja. Oni mogu pružiti dodatne savete i, ako je potrebno, organizovati stručnu pomoć za rešavanje problema.

Primenjivanje ovih koraka može vam pomoći da izbegnete neprijatnosti i osigurate da vaše dvorište ostane sigurno i bez divljih životinja. Upamtite, dok su divlje životinje fascinantne i važne za ekosistem, važno je da se očuva sigurnost i komfor svih članova domaćinstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading