POZNATO STANJE OTROVANE DECE IZ KRUPNJA! Njih 50 boravilo u istom hotelu, a onda je nastao PAKAO

Autor:

Vesti

19.08.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se iz Zavoda za javno zdravlje.

POZNATO STANJE OTROVANE DECE IZ KRUPNJA! Njih 50 boravilo u istom hotelu, a onda je nastao PAKAO

Foto: Shutterstock

Nakon što su u subotu prijavljene stomačne tegobe kod pedesetak dece koja su na sportskim pripremama u hotelu "Grand" u Krupnju, nema novih slučajeva obolelih, prenosi Tanjug.

Zavod za javno zdravlje Šabac sproveo je redovan i naložio vanredan nadzor i čeka se na rezultate analize da bi bio utvrđen uzrok zdravstvenih problema kod dece, praćenih mučninom, povraćanjem i dijarejom

Sva deca kod kojih su primećeni znaci obolevanja su na dijetetskom režimu i, kako Tanjug nezvanično saznaje, dobro se osećaju.

Reč je o deci uzrasta od pet do 16 godina i njihovim trenerima iz Srbije i inostranstva, koji u Krupnju borave na sportskim pripremama. 

Odmah po prijavi, ekipe Zavoda za javno zdravlje Šabac izašle su na teren, gde proveravaju higijensku i zdravstvenu ispravnost hrane, vode i uslova u kojima deca borave da bi se utvrdio uzrok prijavljenih tegoba. 

Iz Zavoda za javno zdravlja kažu da je situacija pod kontrolom i da niko nije hospitalizovan.

Kako saznaje Blic, prve zdravstvene komplikacije prijavljene su prekjuče ujutru kod jedne grupe, a uveče kod druge.

Svi su u hotel stigli organizovano, a kako saznaje Blic, neki su prijavili da su povraćanje i dijareju imali neposredno pred dolazak na pripreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading