SRPSKI TURISTI JAVILI DA SE NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU ČEKA I DO 24 SATA! Hitno smo zvali AMSS, evo šta su nam rekli

Autor:

Vesti

19.08.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima gužvi na srpskim granicama, evo detaljnog spiska gde su najduža zadržavanja

SRPSKI TURISTI JAVILI DA SE NA OVOM GRANIČNOM PRELAZU ČEKA I DO 24 SATA! Hitno smo zvali AMSS, evo šta su nam rekli

Foto: TANJUG/A. ĆIRIĆ

Za nama je vikend koji je prošao u znaku usporene vožnje na mestima gde je zbog
saobraćajnih nezgoda bilo vanrednih zastoja, slično je bilo i na deonicama gde je zbog
radova saobraćaj bio usporen, a čekalo se i na frekventnim graničnim prelazima. 

Na srpskim društevnim mrežama počele su da kruže zastrašujuće brojke, koje kažu da se na nekim srpskim graničnim prelazima čeka i po do 24 časa. Srpski turisti počeli su masovno da dele ove podatke, šireći paniku.

Republika

Foto: Društvene mreže/Printscreen

Pomenuta objava koja kruži društvenim mrežama

Portal Republika proverio je ove podatke kontaktirajući kol centar Auto-moto saveza Srbije, odakle su potvrdili da su izneseni podaci netačni.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 12 časova, najduža zadržavanja na putničkim terminalima na našim graničnim prelazima su na Gradini, gde se na ulazu u zemlju čeka oko 60 minuta. Nešto duža čekanja su i na graničnim prelazima Preševo i Gostun, gde se na ulazu i izlazu (na Preševu) i ulazu (na Gostunu) čeka 20, odnosno 30 minuta.

Nešto veća zadržavanja beleže se na teretnim terminalima, gde je se stvaraju gužve na izlazu iz zemlje. Najduže se čeka na Horgošu, gde teretna vozila čekaju i do tri sata, dok se na Kelebiji i Batrovcima na izlazu iz zemlje čeka oko 120 minuta.

Vreme danas

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. 

Od sredine dana u jugozapadnim i južnim, a posle podne i u zapadnim i severozapadnim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji uz kratkotrajan grad i jak i olujni vetar u zoni najjačih pljuskova. 

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni, uveče na severozapadu Srbije u skretanju na severni i severozapadni. 

Najniža temperatura od 17 do 25, najviša od 31 do 35 stepeni.

U Beogradu danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. 

Najniža temperatura od 21 do 25, najviša oko 34 stepena Celzijusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Novica

19.08.2024 15:37

tacno je da se toliko ceka,ne razumem zasto lazu,u subotu sam cekao na prelazu kelebija prema madjarskoj 9 sati a kolega turcin je cekao na horgosu 12 sati,licno sam video i drugi ljudi su mi potvrdili da policija trazi ljudima 200 eura da ih sprovede do granice bez cekanja,ovo je sramota za nasu drzavu i celu policiju.